Zon schijnt bij intieme opening Beeldentuin 2021

‘Buurman Ton Aker’, directeur van Park Hitland, viel de eer te beurt om mede-directeur Ariann Kraaijeveld van het Leefgoed te helpen de roze strik te verwijderen die de toegang tot de Beeldentuin blokkeerde. Hij noemde de start van de zevende Beeldentuin als ‘de opening van het nieuwe seizoen’. Ariann benadrukte de goede samenwerking tussen Park Hitland en het Leefgoed. Vanwege corona was het aantal genodigden, evenals vorig jaar, beperkt maar daardoor werd het niet minder gezellig. Er nemen zeventien gerenommeerde kunstenaars deel aan de expositie. Negen daarvan hebben er inmiddels permanent hun werk staan.

De roze strik is een knipoog naar de eerste kunstexpositie die tien jaar geleden op het Leefgoed werd gehouden in het kader van kunstmanifestatie Pinkst’Art. Dit vormde de aanzet tot de huidige activiteiten op de voormalige steenplaats. Alsof het zo was afgeproken werden de bezoekers ontvangen door luid geklepper en een dansje van de ooievaars die daar sinds jaar en dag op een hoge paal nestelen. De gasten werden rondgeleid door organisator Bart Belonje die helemaal in zijn nopje was. De kunstenaars kregen gelegenheid om een toelichting geven bij hun werk, terwijl het terrein baadde in een vrolijke voorjaarszon. Alles over Beeldentuin 2021 en informatie over de deelnemende kunstenaars vind je via Leefgoed.nl 

De Beeldentuin ligt in Nieuwerkerk aan den IJssel, niet ver van Capelle aan den IJssel, tussen de haven van Ver-Hitland aan de Hollandsche IJssel met historische binnenschepen en Park Hitland. De Beeldentuin is open van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur. De toegang en het parkeren is gratis. Bij de entree tussen Restaurant & terras De Dames en de vergaderlocaties van het Leefgoed liggen folders met informatie over de werken en de deelnemende kunstenaars. Dit is ook de downloaden via de website.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.