Bijzondere podcastserie tijdens Week van het Geld


Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 maart 2021 vindt de tiende editie van de landelijke Week van het Geld plaats. Dit jaar is het thema ‘Goed omgaan met geld is goud waard’. In de gemeente Zuidplas wordt er aandacht aan besteed via een bijzondere podcast van Welzijn Zuidplas en Centrum van Jeugd en Gezin (CJG). De Stichting Boodschappenkast Zuidplas deelt tijdens deze themaweek een speciale editie van Dagobert Duck uit.


Eén van de podcasts is met Alaa, een 13-jarige scholiere uit Zuidplas. Dankzij financiële steun via het Kindpakket heeft zij haar zwemdiploma gehaald, heeft ze een laptop op school en zit ze nu op kickboksen. “Ik vind dit heel erg fijn, omdat ik me zo voel als de andere kinderen. Je voelt je toch anders, als je de enige bent zonder laptop.”

‘Dankzij het Kindpakket voel ik mij als de andere kinderen’


“Praten over geld blijft heel erg belangrijk”, vindt wethouder Werk en inkomen Jan Willem Schuurman. “De Week van het Geld is hier een mooie aanleiding voor, zeker omdat de landelijke week zich richt op scholen en kinderen. Daarom vind ik de podcast van Alaa zo bijzonder. Zij is 13 jaar en kan dankzij het Kindpakket gewoon meedoen op school. Ik vind het knap van haar hoe zij daarover praat.” Meer informatie over het Kindpakket staat op www.zuidplas.nl/kindpakket.


In de vierdelige podcastserie komen naast wethouder Schuurman en Alaa ook Yolande (coördinator St Leergeld) en Claudia (vrijwilliger bij Raad en Daad) aan het woord. De podcasts zijn te beluisteren via DEZE LINK en Spotify (zoek op Week van het Geld in Zuidplas). De eerste podcast staat al online, de rest wordt dagelijks toegevoegd tijdens De Week van het Geld. De podcast van Alaa is ook te zien via het YouTube-kanaal van Welzijn Zuidplas.
Iedereen die zelf meer grip wil krijgen op zijn of haar geld kan zich aanmelden voor de budgettraining van Welzijn Zuidplas, in samenwerking met bibliotheek De Groene Venen. Deze training is voor alle inwoners die beter willen leren rondkomen met hun inkomen. Het opstellen van een budgetplan,
handige bespaartips en met elkaar in gesprek gaan zijn onderdelen van de training, die als de coronamaatregelen het toelaten eind april van start gaat. Aanmelden gaat via raadendaad@welzijnzuidplas.nl of 0614417050.


De Week van het geld is een initiatief van het ministerie van Financiën. Vanwege corona wordt er dit jaar veel online gedaan. Vanuit de Studio Week van het geld worden de hele week online programma’s uitgezonden voor kinderen en jongeren, als ook voor ouders en professionals in het werkveld. De week gaat officieel van start met de officiële opening op maandagochtend 22 maart om 10.00u. In de programmering zijn o.a. een dagelijks Week van het geld journaal, de jaarlijkse kinderpersconferentie met de minister van Financiën, een talkshow over 18 jaar worden en een geldlessenproeverij voor het
voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs opgenomen. Deze programma’s zijn te zien via
weekvanhetgeld.nl/studio.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.