Geen startschot voor ijsbaan in Park Hitland

Ongetwijfeld houdt het de gemoederen in Zuidplas en Capelle aan den IJssel bezig: komt er dit jaar ijspret? Ondanks alle getroffen voorbereidende maatregelen (het onderliggende gras is kort gemaaid, de ondergrond is stevig gerold en zowel de verlichting als de waterpomp is getest), is het besluit helaas dat er geen schaatspret wordt gefaciliteerd. De 400 meter strekkende natuurijsbaan in Park Hitland wordt niet onder water gezet.

Met enthousiasme werd er deze winter uitgekeken naar een matige tot strenge vorstperiode. Begin februari lijkt zo’n vorstperiode inderdaad Nederland binnen te komen. Zodra er een periode met vorst wordt voorspeld, volgt altijd een overleg met Schaatsclub Hitland. De ijsbaan wordt in de winter namelijk niet standaard gevuld met een laag water, vanwege meerdere redenen.

Normaliter zou op dit moment voor aankomend weekend de ijsbaan gevuld worden met water, zodat er bij voldoende vorst en goede weersomstandigheden hopelijk geschaatst zou kunnen worden volgende week. Door de landelijk geldende coronamaatregelen is helaas besloten dat de natuurijsbaan in Park Hitland niet onder water gezet wordt (net zoals meerdere ijsbanen in de regio). In de persconferentie van 2 februari is de lockdown in Nederland verlengd tot en met 3 maart. Op de website van Rijksoverheid.nl wordt onder andere benadrukt dat buiten sporten alleen met 2 personen mag, dat groepsvorming te allen tijde voorkomen moet worden en dat publiekstrekkers verboden zijn. Bij een openbare natuurijsbaan is het een vereiste om te werken met een afgesloten ijsbaan, toegang, tickets en tijdsloten. Bij de openbare natuurijsbaan in Park Hitland is het niet mogelijk om alle maatregelen te hanteren en garanderen, waardoor het als niet verantwoord wordt gezien om de ijsbaan te faciliteren. Dit standpunt is in goede overeenstemming ingenomen met Schaatsclub Hitland. De organisatie vindt dit zeer vervelend voor alle schaatsliefhebbers, maar hoopt toch te rekenen op eenieders begrip.

Februari 2014: volop IJspret in Hitland ( foto: Annelies Stouthart)

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.