Ouderen Dorrestein genieten thuis van straatoptredens

Bewoners van zorgcentrum de Meander in Nieuwerkerk aan den IJssel werden woensdagmiddag 15 april blij verrast met een heus optreden. Zanger Wilco verzorgde buiten rondom de Meander voor vele vrolijke liedjes.

En dat werd gewaardeerd door de bewoners in de Meander. Ook in het zorgcentrum is door de overheidsmaatregelen geen bezoek meer mogelijk waardoor bewoners verstoken blijven van visite en activiteiten. Het optreden zorgde voor veel blije gezichten en vanuit de ramen werd er volop meegezongen en gezwaaid. En ook in omliggende straten reageerden bewoners vol enthousiasme

Even verderop aan het Kerkepad trakteerde een orgelman deze woensdag de bewoners van Bachsteate/Kerkepad op een muzikaal optreden. Het middelpunt was een (o)ma die op deze bijzondere wijze werd gefeliciteerd met haar verjaardag door (klein)kinderen.

Ook de komende tijd zullen er wellicht her en der optredens plaatsvinden in Nieuwerkerk en zeer zeker zal dat op Koningsdag het geval zijn. De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) heeft een alternatief programma gepresenteerd om in deze tijd van de crisis op maandag 27 april toch Koningsdag te kunnen vieren. Muzikanten, kleinkunstenaars en artiesten krijgen het verzoek tussen 15.00-16.00 uur optredens te verzorgen voor ouderen in hun gemeenschap die hun verzorgingstehuizen niet in of uit kunnen. Deze optredens worden door de KBOV ‘saamhorigheidsconcerten’ genoemd.

foto: Margriet van Vliet-Visser

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.