Aangepast programma 4 mei dodenherdenking Zuidplas

De gemeente Zuidplas geeft dit jaar noodgedwongen een andere invulling aan de Dodenherdenking op 4 mei. De maatregelen van het RIVM in verband met het corona virus zorgen ervoor dat een herdenking zoals men gewenst is niet mogelijk is.

toespraak

In plaats van een ceremonie bij iedere herdenkingsplek in alle Zuidplas-dorpen zal burgemeester Han Weber spreken vanuit de raadzaal in het gemeentehuis. Deze toespraak zal rechtstreeks worden uitgezonden via de gemeentelijke website, de lokale omroep Zuidplas en diverse social media vanaf 19:30 uur. De toespraak zal ook integraal worden uitgezonden op de Dorpsfacebookpagina Je Bent Nieuwerkerker als.

Tussen 19:45 uur en 19:58 zullen de klokken luiden in alle dorpen waarna er om 20:00 uur twee minuten stilte zal zijn.

kransen

Bij ieder herdenkingsmonument zal een medewerker van de gemeente Zuidplas een krans namens het gemeentebestuur neerleggen en de vlag half stok hijsen. Hier zal geen publiek bij aanwezig zijn.

het is voor ieder mogelijk om op 4 mei een bezoek te brengen aan een herdenkingsmonument waarbij bloemen gelegd mogen worden. Om een spreiding van een bezoek te krijgen vraagt men gedurende de dag te komen, bijvoorbeeld na het boodschappen doen of een wandelingetje. Wel moet men bij het monument rekening houden met de regel dat als er meerdere mensen zijn met een afstand bewaard van minimaal 1,5 meter.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.