Wegen Hollandsche IJssel weer open, gemeente monitoort

Nadat de gemeente Zuidplas zaterdag 11 april de wegen langs de Hollandse IJssel had afgesloten voor het verkeer in verband met de corona maatregelen zijn deze aan het begin van de zaterdagavond weer opengesteld voor het verkeer meldt de gemeente Zuidplas.

De afsluiting tussen Gouda en Capelle aan den Ijssel , waaronder de Groenendijk, Kortenoord en de Schielandse Hoge Zeedijk waren afgesloten om zo (verkeers)overlast en eventuele samenscholingen te voorkomen. Verkeersregelaars, politie en handhaving waren aanwezig om te handhaven. Wegen waren wel toegankelijk voor bestemmingsverkeer.

De gemeente Zuidplas geeft aan te blijven monitoren en zo nodig de wegen langs de Hollandsche IJssel tussen Gouda en Capelle weer af te sluiten.

De collega’s van Gouwe-IJssel Nieuws meldden op hun nieuwssite dat er ondanks deze noodverordening zaterdag toch enkele bestuurders de regels negeerden. Vanuit Moordrecht werd er onderlangs aan de dijk gereden, over het fietspad naar de Snelle Sluis waar men weer de weg op kon, dit vaak met hoge snelheid.

foto: Gemeente Zuidplas

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.