Publiek houdt zich niet aan maatregelen: Reigerhof stelt eenrichtingsverkeer in

Drukte in winkelcentrum Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel deze zaterdag voor Pasen. En deze drukte zorgde er onder andere voor dat de 1,5 meter afstand van elkaar niet in acht werd genomen. Reden voor het winkelcentrum om een verregaande maatregel te treffen in het winkelcentrum.

Op social media verschenen in de loop van zaterdag berichten van topdrukte waarbij winkelend publiek zichtbaar geen rekening hielden met de anderhalve meter afstand die men tot elkaar moet nemen. Reden voor de winkeliers om in opdracht van Handhaving Zuidplas over te gaan op een uniek besluit, het invoeren van eenrichtingsverkeer in het gehele winkelcentrum.

Verder hebben de twee grote supermarkten in het winkelcentrum maatregelen getroffen om winkelend publiek te “doseren” en een duidelijke in/uitgang gesitueerd.

Met pijlen op de grond wordt het winkelend publiek gewezen op de wandelrichting waarbij via twee zijdes (Jumbo Zijde en de TUI/ING zijde) de ingangen zijn, en via de uitgangen Raadhuisplein en D-reizen/Hunkemöller zijde het centrum kan verlaten.
De winkeliersvereniging vraagt voor deze maatregelen begrip, geduld en vooral medewerking. “We beseffen dat dit tot overlast en omlopen leidt, maar besef dat bij een onveilige situatie er besloten kan worden om het centrum te SLUITEN””.

Eerder in het nieuws

One Thought to “Publiek houdt zich niet aan maatregelen: Reigerhof stelt eenrichtingsverkeer in”

  1. Hanneke Ditters

    En het wordt steeds drukker in de Reigerhof, de borden mbt de Corona maatregelen worden niet gelezen, zoals “winkel alleen”. Afstand houden is al helemaal niet meer aan de orde , er is altijd wel een aso die zich over je heen wil buigen omdat zij/hij sneller iets wil pakken uit een schap en of je gewoon in een hoek drijven, ik zou dan zeggen: “ga vroeger van huis” en de nieuwste trend is dat kinderen in de leeftijd van de basisschool zich en masse met fiets en steps zich In het wc begeven. Ik doe een dringende oproep aan de winkeliersvereniging en de winkeliers om de Corona regels actief te handhaven en niet weg te kijken van alle onveilige situaties.
    Ik snap niet dat alles maar toegestaan wordt en dat er niet gehandhaafd wordt; dit is niet alleen van nu maar al vanaf een paar weken na het ingaan van de maatregelen, toen er een paar keer mensen van handhaving liepen die meer met elkaar in gesprek waren dan opletten wat er gebeurde. Het is de hoogste tijd voor een “nieuwe omgangsvorm” in het belang van ieders gezondheid.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.