Gevolgen Corona Virus ook zichtbaar in Zuidplas

De gevolgen van de uitbreiding van het Corana virus worden ook steeds meer merkbaar in de gemeente Zuidplas. Alhoewel er op dit moment nog geen besmette inwoners zijn geregistreerd worden tal van maatregelen getroffen om mogelijke overdracht van het virus te voorkomen.

Tijdens een bijzondere perconferentie donderdagmiddag 12 maart maakte de regering samen met het RIVM nieuwe maatrgelen bekend.

*Bezoekers met meer dan 100 bezoekers worden afgelast.

*Blijf thuis bij klachten, keelpijn, koorts en of hoesten.

*Mijd social contact en werk zo als mogelijk thuis.

*Scholen basis/middelbaar blijven tot dusver open.

Besmettingen in de regio

In de gemeente Zuidplas zijn tot nu toe nog geen meldingen bekend van besmette inwoners. In donze regio Hollands Midden zijn momenteel ( 12 maart) 17 gevallen bekend waarbij twee in Gouda en 1 in Waddinxveen.

Afgelaste evenementen in de Zuidplas ( lijst wordt frequent aangevuld).

Binnen de gemeente Zuidplas zijn er inmiddels tal van evenementen afgelast. Op de dorps-facebookpagina JeBentNieuwerkerkerals… plaatsen inmiddels verenigingen, clubs en organisaties het laatste nieuws over het wel of niet doorgaan van activiteiten. Via dit kanaal wordt er een groot deel van de inwoners uit Nieuwerkerk bereikt.

LIVEUPDATE:

[arena_embed version=”1″ publisher=”jebentnieuwerkerker” event=”2qrc”]

Adviezen hygiene

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken, schrijft het RIVM. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Dit zijn:

*Was je handen regelmatig
*Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
*Gebruik papieren zakdoekjes
*Geen handen schudden bij begroeting

Op onze lokale socials de komende periode vind u regelmatig updates betreft Corona. Voor algmene informatie verwijzen wij u naar de informatievlorziening van de rijksoverheid:


Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.