Nieuwerkerk heeft het lastig tegen Groote Linde

VV-Nieuwerkerk trad zaterdagmiddag 7 december in eigen huis aan tegen Groote Lindt. De Nieuwerkerkers speelden bij vlagen goed, maar hadden veel moeite met de nummer zeven van de competitie.

Nieuwerkerk kende een sterk begin. In het eerste kwartier werden vier kansen gecreëerd, waarvan één hele grote. De bezoekers kwamen er niet aan te pas en waren blij toen de Nieuwerkerkse storm ging liggen. De bezoekers kwamen na twintig minuten wat beter in het spel. De Nieuwerkerkers moesten weer op adem komen en dat zorgde ervoor dat de uitploeg beter in de wedstrijd kwam. Gevaarlijk werden ze niet, in de gehele eerste helft creëerden ze maar een echte kans. Die werd ook nog eens ruim overgeschoten. Nieuwerkerk was weliswaar beter, maar gescoord was er na 45 minuten nog niet.

De tweede helft leek op een herhaling van de eerste. Nieuwerkerk startte weer sterk, maar het grote verschil met de eerste helft was dat Nieuwerkerk deze keer wel wist te scoren. Stefan van der Vlegel kreeg het op zijn heupen en dribbelde een paar man voorbij. Vervolgens besloot hij ook nog eens de keeper te omspelen om Nieuwerkerk in de 50ᵉ op een 1-0 voorsprong te zetten. Even later was het weer Stefan van der Vlegel met een grote kans. Echter stond ditmaal de paal in de weg.

In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd in 1-0 eindigde. Nieuwerkerk blijft door deze overwinning in het spoor van koploper Oud-Beijerland. Volgende week treden de Nieuwerkerkers in de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis aan tegen nummer dertien Dilettant.

Met speciale dank aan special Sport fotografe Mariëlle van Rooij

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.