Hondepup Bandit waarschijnlijk niet meer in leven, “wanneer je grootste nachtmerrie werkelijkheid wordt”

De hondenpup Bandit uit Nieuwerkerk aan den IJssel is waarschijnlijk overleden. De hond, die afgelopen maandag 25 november onstnapte tijdens het uitlaten beheersde de afgelopen week de sociale media in de regio en zorgde ervoor dat meer dan 100 mensen deelnamen aan zoektochten om de viervoeter te vinden.

Maar na bijna een week lijkt er nu definitef een einde te zijn gekomen aan de zoektochten rondom de Zevenhuizerplas. Door de inzet van speurhond Bono en zijn baasje Eppo, een medewerker van Staatsbosbeheer en de fokster van Bandit die speciaal uit Duitsland over kwam, kwam men een spoor van Bandit dat leidde tot de waterskibaan in Rotterdam Nesselande. Aldaar is de pup onder een toegangshek gekropen. De speurhond heeft sporen gevonden waaruit blijkt dat Bandit daar van het taluud het water in is gegleden, mogelijk tijdens het water willen drinken. Deze kant is te hoog om weer het water uit te klimmen. Waarschijnlijk is dit afgelopen maandag al gebeurd, dat zou verklaren waarom er geen zichtmeldingen meer hebben plaatsgevonden.

“Die locatie grenst aan het afgesloten terrein van de jachthaven, waar zich een boten helling bevindt en hadden de hoop dat hij daar eruit is gekomen. Aan de weg zijde van dit hek is door speurhond Bono geen geur waargenomen en heeft Bandit daar het terrein niet verlaten. Ook heeft dit terrein, omliggend geen gesloten verbinding met omliggend land of dergelijke. Vandaag, (zondag) hebben we vanaf 10:00 uur het terrein van de jachthaven doorzocht in gezelschap van Staatsbosbeheer.
Tevens is het rond liggend water doorzocht, vanaf de kant, het water was helder genoeg om het goed te kunnen zien. De havenmeester houdt de komende dagen t water in de gaten. Er is zelfs met een speciale onder water kijker beschikbaar gesteld door Richard uit de fantastische groep om eventueel vanaf een boot het water tot 6 meter diep te kunnen bekijken. Direct de haven uit loop t het water af naar 60 meter diep . En door de stroming, wind en dus de snel afdalende dieptes , hebben we hem niet kunnen vinden” verteld de eigenaar Olaf.

Voor extra grondigheid, hoopt Olaf dat er iemand is die een boot weet te regelen om alsnog op die manier het water in de haven te doorzoeken, de aanwezige boten in de haven zijn niet beschikbaar en de eerste boot van lake 7 is niet meer beschikbaar .

Olaf verteld verder op social media: “Zelf natuurlijk blijf ik de hoop altijd houden dat hij misschien nog ergens opduikt, mocht dat als nog gaan gebeuren, is dat nu zeker niet meer ongezien.
Maar helaas er zijn ook momenten, dat je jezelf wakker moet schudden en de harde duidelijke feiten onder ogen moet zien?Het positieve van dit verhaal is dat we uit kunnen sluiten, dat hij ontvoerd is en ergens in huis zit, of nog ergens verdrietig en eenzaam verscholen zit of rond zou zwerven. De kleine ondeugende lieve boef heeft z’n naam Bandit wel waargemaakt, half Europa en verder heeft hij op z’n kop weten te zetten”.

Wij wensen Olaf veel sterkte toe.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.