Benauwde maar verdiende zege van Nieuwerkerk op Dubbeldam

Nieuwerkerk behaalde op de laatste zaterdag van November een benauwde maar verdiende zege op een opportunistisch spelend Dubbeldam. Op een zwaar veld was Nieuwerkerk over de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar doordat de spitsen teveel kansen nodig hadden tot score te komen, bleven de Dubbeldammers tot aan het einde toe in een beter resultaat geloven.

Trainer Ron Luijten kende wat personele problemen in de defensie, maar kon wel weer beschikken over Nick Weers die na lang blessureleed vandaag voor het eerst weer vanaf de basis kon worden ingezet en een verdienstelijke rentree kende. Maurice Treffers zat zijn eerste van twee duels schorsing uit en werd vervangen door Jeffrey Bos. Met Scott van Dijk (blessure) en Stefan Jeroense (afwezig) was daardoor de spoeling voor de laatste linie vandaag wel vrij dun.

Nieuwerkerk begon voortvarend, want na twee minuten had het al succes. Remco Langerveld leidde in en vond Stefan van der Vlegel die de doelman van Dubbeldam kansloos liet. Zonder tot sprankelend voetbal te komen, creëerde Nieuwerkerk voldoende kansen om de score uit te bouwen, maar het vizier stond niet voldoende op scherp en bovendien had de thuisdoelman een paar aardige reddingen in huis. De thuisclub kwam halverwege de eerste helft langszij toen zij optimaal profiteerde van een misverstand tussen doelman Roy Spierings en Jeffrey Bos. Verder hield de Nieuwerkerkse defensie controle, maar kwam het zelf tot aan de rust niet verder tot scoren.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Nieuwerkerk de betere ploeg en Dubbeldam probeerde met lange en hoge ballen de Nieuwerkerkse defensie tot fouten te dwingen. Zo ver kwam het niet, maar doordat Nieuwerkerk ook niet de uitgespeelde kansen wist te verzilveren, bleef de thuisclub in een overwinning geloven. Uiteindelijk was het Wayne van den Burg die een kwartier voor tijd met het hoofd een voorzet van Remco Langerveld knap binnen knikte en daarmee de verdiende voorsprong op het bord zette. Dubbeldam probeerde nog van alles, maar de defensie onder leiding van de soeverein spelende Menno Homan hield stand. Nieuwerkerk kreeg in de slotfase opnieuw kansen de score verder op te laten lopen, maar de scherpte kwam ook in die fase niet meer in de ploeg. Het klom met dit resultaat weer naar de tweede plaats achter Oud-Beijerland.

verslag: Paul van leeuwen/ VV Nieuwerkerk

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.