Gelijkspel Nieuwerkerk – ‘S-Gravendeel : 1-1

Na het behalen van het periodekampioenschap vorige week zaterdag 16 november volgde nu de wedstrijd tegen ‘s-Gravendeel, dat maar twee punten minder heeft dan Nieuwerkerk.

Een geduchte tegenstander dus, die zich bovendien goed had voorbereid op dit duel. Na de eerste verkenning komt de eerste kans voor Nieuwerkerk, Remco Langerveld schiet op doel, zijn schot wordt gesmoord en Mike Janssen schiet de rebound naast. In de 17e minuut schiet Mike Janssen over na een goede voorzet van Bart Meeske. Beide ploegen spelen 4-3-3. Er worden geen echt uitgespeelde kansen gecreëerd, beide verdedigingen staan goed en spelen zeer gedisciplineerd. Dus moet het doelgevaar komen van individuele acties – maar die waren er in de eerste helft weinig – of schoten van afstand. Een zo’n schot treft doel: in de 25e minuut is het Marco Kruijthof van ‘s-Gravendeel die van 25 meter ineens uithaalt en iedereen inclusief de doelman van Nieuwerkerk verrast en doel treft 0-1. Omdat er tot de rust daarna niet veel gebeurt, er is vooral middenveld spel, is dat ook de ruststand.

In de tweede helft zien we een beter en feller Nieuwerkerk. Dat resulteert ook in kansen. Zo kopt Wayne van den Burg op de lat in de 48e minuut en mist Mike Janssen de rebound. Nauwelijks twee minuten later legt Remco Langerveld aan voor een vrije trap op 17 meter van het vijandige doel, maar de kleine aanvaller schiet over. Nieuwerkerk zet meer druk naar voren, maar dat betekent wel dat het achterin dicht moet blijven. In de 55e minuut wordt het bijna 0-2, wanneer Nieuwerkerk de bal niet weg krijgt en de bal via de lat tot corner wordt verwerkt. In de 60e minuut kantelt de wedstrijd. Scheidsrechter David Post geeft Maurice Treffers de rode kaart na een overtreding op Romano Liefveld (die later ook nog rood voorgetoverd krijgt) van ‘s-Gravendeel. Een heel zware en foute beslissing. Maurice speelde de bal en Romano Liefveld van ‘s Gravendeel is aangenomen op de toneelschool. Helaas trapte de scheidsrechter er in. Nieuwerkerk moet nu op jacht naar de gelijkmaker met een man minder, maar de ploeg van Ron Luijten stroopt de mouwen op. Dat wordt al snel beloond, een inzet van Wayne van den Burg belandt in de 64e minuut op de arm van een speler van ‘s-Gravendeel in het eigen strafschopgebied, dus strafschop voor Nieuwerkerk. Remco Langerveld weet wel raad met deze unieke kans en schiet hard binnen 1-1. In de 70e minuut wordt Wayne van den Burg gewisseld voor Stefan Jeroense, waardoor Nieuwerkerk weer met vier man achterin speelt en met twee aanvallers verder gaat. De kansen blijven voor Nieuwerkerk. Zo schiet Menno Homan in het zijnet na een goede aanval over links, schiet Shane van den Engel over via de handen van de keeper. In de 85e minuut wordt Stefan van der Vlegel gewisseld voor Daniël da Cruz. Een overtreding op Daniël levert Nieuwerkerk een vrije trap op 17 meter van het doel. Remco Langerveld neemt de vrije trap en schiet op de lat boven de goalie van ‘s-Gravendeel. Het mag vanmiddag blijkbaar niet voor Nieuwerkerk. Het einde van de wedstrijd wordt nog ontsiert wanneer Romano Liefveld, net gewisseld zich met het publiek bemoeit. Het levert hem zijn tweede gele en dus rode kaart op.

Maar het publiek is vermaakt, zeker in de tweede helft waarin van alles gebeurde, maar ook met twee aanvallende en voetballende ploegen.

Verslag : VV- Nieuwerkerk

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.