Nieuwerkerk loopt massaal uit voor de Sint !

Heel Nieuwerkerk moest er een klein jaar op wachten maar zaterdag 23 november was het dan eindelijk zo ver. Aan het begin van de middag verschenen er op de Ringvaart in de in de verte diverse bootjes met daarop een grote delegatie uit Spanje.

En hoe dichter bij het Oude dorp hoe meer kinderen, vaders moeders,opa’s en oma’s er langs de kades stonden te wachten op de Goedheiligman. De Sint, vergezeld door de Kinderburgemeester van de Zuidplas Vienne Zwarteveld werd hartelijk ontvangen door Burgemeester Weeber. Na een tour door het Oude Dorp en Winkelcentrum Dorrestein werd de Reigerhof bezocht wat op deze drukke zaterdag zorgde voor hilariteit en vermaak bij het winkelend publiek. De dag eindigde voor het gemeentehuis waar Stichting Evenement en Sportstichting Zuidplas een Pietenparcours hadden georganiseerd waar veel kinderen aan deelnamen, Nadat kinderen op de foto konden met Sinterklaas moest hij snel weer verder om zo komende nacht op tijd te zijn om alle schoentjes in de Zuidplas weer te vullen.

Het was voor kersverse burgemeester Han Weeber zijn eerste keer om als burgervader de Goedheiligman in de Zuidplas te ontvangen. En zoals de Zuidplastraditie inmiddels is, werd er ook in de andere Zuidplasdorpen een warm onthaal georganiseerd. Zo werd in Zevenhuizen na aankomst met de boot er een optreden georganiseerd in een stampvol Dorpshuis Swanla, liep heel Moerkapelle uit om de Sint op paard te ontvangen en was er groot spektakel in Moordrecht waar bij het bedrijvenverzamelcomplex Ambachtstaete aan het eind van de middag honderden belangstellenden waren gekomen om de Sint te verwelkomen.

Aankomst in Nieuwerkerk
Foto: handhaving Zuidplas
Drukte in de Reigerhof
Even een onderonsje met de plaatselijke winkeliers
De Goedheiligman te paard Foto: handhaving Zuidplas
In Zevenhuizen volop feest (Foto: Jolanda Bakker).
ontvangst in Moordrecht
Grote opkomst in Moordrecht met een groots Sint spektakel

Eerder in het nieuws

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.