CKV Nieuwerkerk verliest finale Verhage Cup

DSC uit Eindhoven heeft beslag gelegd op de Verhage Cup 2019.De hoofdklasser van coach Patrick Bezemer versloeg Nieuwerkerk in de finale met 19-20 na een 7-10 voorsprong bij rust.

Nieuwerkerk speelde vrijdagavond nog de pannen van het dak. Zaterdag was het beduidend minder. Eigenlijk kwam de ploeg geen moment lekker in de wedstrijd. DSC speelde lekker fysiek en met een goed plan. Nieuwerkerk zette daar te weinig tegenover en maakte erg veel fouten. Een terechte nederlaag. Goed om een week voor de competitie even kennis te maken met het niveau van de Hoofdklasse.

Na de voorstelling van vrijdagavond tegen Boeckenberg waren de verwachtingen rondom Nieuwerkerk hooggespannen. Maar je kan natuurlijk niet verwachten dat een ploeg binnen 24 uur twee keer zo goed speelt. Sporthal de Kleine Vink was matig gevuld voor deze finale. DSC, spelend in de andere Hoofdklasse-poule, en Nieuwerkerk maakten er een echte finale van. En finales zijn vaak niet goed. Dat was deze wedstrijd ook niet. DSC beet zich vast in Nieuwerkerk. De spelers van Nieuwerkerk werden goed aangepakt en met de hoofdklasse voor de boeg was dat een prima ervaring. Lang niet altijd ging Nieuwerkerk slim om met het fysieke spel van DSC. De reacties werden meestal gezien door de scheidsrechter en DSC deed dat een stuk slimmer.

Verdedigend was het uitermate slordig van CKV. Met name de dames kregen veel te veel strafworpen tegen. Volgende week tegen de dames van TOP zal dat beter moeten. Goed om dat een week van te voren te ervaren. Na een 7-6 voorsprong zag Nieuwerkerk DSC in de slotfase van de eerste helft uitlopen naar een 7-10 ruststand. Een slordige eindfase zorgde voor een beslissend gaatje. DSC liep kort na rust uit naar 7-12. Nieuwerkerk bleef er wel voor gaan. Bij 13-13 stond het weer gelijk. Maar daarna weer teveel fouten in de korfzone en heel veel (terechte) strafworpen voor DSC. DSC liep weer uit maar zag Nieuwerkerk in de slotfase plots weer dichtbij komen op 18-19 en 19-20. Uiteindelijk bleef het daar bij en was de Verhage Cup 2019 voor DSC uit Eindhoven.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.