gemakkelijke zege Nieuwerkerk op FC IJsselmonde

Nieuwerkerk speelde zaterdagmiddag 9 november tegen FC IJsselmonde, dat laatste stond in de competitie. Nieuwerkerk had geen problemen met de tegenstander en won vrij simpel met 0-2.

Zoals verwacht nam Nieuwerkerk het initiatief. IJsselmonde had in aanvallend opzicht niets in te brengen tegen Nieuwerkerk. Verdedigend ging het hen beter af. IJsselmonde stond compact en Nieuwerkerk wist de verdediging niet uit elkaar te spelen. Na 35 minuten wist Nieuwerkerk dan toch een gaatje te vinden in de verdediging van FC IJsselmonde. Wayne van den Burg gaf hard voor en Mike Janssen wist de bal bij de eerste paal binnen te tikken.

Na de 0-1 was de figuurlijke ban gebroken. Nieuwerkerk moest vooral waken voor de overschatting. Het was zaak om nog een doelpunt te scoren zodat de wedstrijd definitief op slot zou zitten. Dit gebeurde ook, weliswaar pas in de 70ᵉ minuut. Daniel da Cruz was de doelpuntenmaker. Na de 0-2 speelde Nieuwerkerk de wedstrijd zakelijk uit. Een wijziging in de score zou er dan ook niet meer komen.

Verslag: IJssel-Sport

Foto’s: Star-sport verslaggeefster Mariëlle van Rooij