Maandag 2 september: start werkzaamheden Reconstructie Hoofdweg tweede fase

Maandag 2 september starten de werkzaamheden aan de Hoofdweg. In deze tweede fase van de reconstructie wordt de Hoofdweg heringericht vanaf de gemeentegrens Capelle aan den IJssel tot en met de Britsezoom in Nieuwerkerk aan den IJssel. De werkzaamheden duren tot en met eind december 2019.


Afsluiting verkeer in één richting
Tijdens de eerste week van september 2019 zijn er geen wegafsluitingen. Vanaf 9 september wordt de Hoofdweg voor drie weken in één rijrichting – Nieuwerkerk a/d IJssel richting Capelle aan den IJssel – afgesloten. De rotonde bij de Laan van Avant- Garde is wel beschikbaar voor alle verkeer. De rijrichting Capelle aan den IJssel naar Nieuwerkerk aan den IJssel is altijd open.


Omleidingsroute Nieuwerkerk a/d IJssel richting Capelle aan
den IJssel

Vanaf 9 september volgt doorgaand verkeer (ook buslijnen 190 en 383) vanuit Nieuwekerk a/d IJssel gedurende drie weken een omleiding via Europalaan >Batavierlaan > Kerklaan > N219 > Burgemeester van
Beresteijnlaan.
Fietsers en voetgangers kunnen de werkzaamheden passeren en ondervinden minimale hinder. De fietsers die gebruik maken va


Omleidingsroute vanuit Nesselande richting Rotterdam en
Capelle aan den IJssel

Vanaf 9 september volgt doorgaand verkeer vanuit de wijk Nesselande in Rotterdam gedurende drie weken een omleiding via Laan van Avant-Garde > Laan van Magisch Realisme > Zevenkampse Ring > Schollevaartse Dreef.


Buslijnen 190 en 383
De halte Luxemburgsezoom vervalt tussen 9 september en 31 december 2019. Dit is de halte direct bij de rotonde Britsezoom.
Voor reisadvies raadpleeg www.arriva.nl.


Wat gaat er gebeuren?
De huidige weg wordt aangepast van één naar twee rijbanen, gescheiden door een middenberm. Daarnaast worden er bypasses gerealiseerd bij de rotonde op de kruising met de Laan van Avant-Garde. Hierdoor kan het verkeer beter en sneller doorstromen. Ook worden de oversteekplaatsen voor fietsers verlegd, zodat ze veiliger kunnen oversteken. Er worden
bushaltes aangelegd, zodat de bussen naast de weg kunnen halteren en het verkeer door kan rijden. De nieuwe Hoofdweg krijgt geluid reducerend asfalt en de ventwegen naast de Hoofdweg worden geheel (her)bestraat. Tot slot worden er langs de Hoofdweg nieuwe bomen en beplanting geplaatst die passen in de omgeving.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.