Vrijwilligers Buurtapp Nieuwerkerk trekken stekker uit werkzaamheden

De vrijwilligers van de buurtapp Nieuwerkerk aan den IJssel leggen hun werkzaamheden neer. In een bericht laat de groep vrijwilligers weten dat de samenwerking met de gemeente Zuidplas regelmatig stroef verliep en het de beheerders veel energie heeft gekost.

In het bericht laat de buurtapp uit monde van oprichter Nynke Bosselaar weten: “De afgelopen jaren heb ik regelmatig de wind van voren gekregen, mijn kop gestoten en voelde ik me genoodzaakt om op mijn tenen te lopen. De buurtapp heeft veel van mijn energie gekost. Ik kan het niet meer opbrengen om er nog meer energie in te stoppen en meer van mezelf kwijt te raken. Daarom heb ik besloten om te stoppen met de Buurtapp”.

Verder hebben de resterende beheerders ook aangegeven dat zij geen vertrouwen hebben in een succesvolle voortzetting van de Buurtapp Nieuwerkerk en hebben dan ook als groep besloten om te stoppen. De 2742 Nieuwerkerks die zijn aangesloten bij de buurtapp Nieuwerkerk werden dinsdagmiddag op de hoogte gesteld door middel van een app.

Naast de vele app-alerts van verdachte situaties, vermiste personen en waarschuwingen voor onder andere illegale collectes kwamen de vrijwilligers van de Nieuwerkerkse buurtapp in 2017 landelijk in het nieuws nadat zij een petitie waren gestart voor een terugkeer van het politiebureau in Nieuwerkerk. Vanaf het Raadhuisplein werd er toen live een uitzending rondom dit onderwerp uitgezonden op radio 1. Ook verzorgde zij met gemeente, politie, centrum voor criminaliteitspreventie en handhaving in 2018 het spel “Boef in de wijk”.

landelijke aandacht dankzij de buurtapp Nieuwerkerk

De Buurtapp Nieuwerkerk aan den IJssel is een onderdeel van Zuidplasveilig.nl waaraan ook andere Zuidplasdorpen deelnemen met in ieder dorp zijn eigen buurtappgroepen en activiteiten gericht op veiligheid en preventie. Voor zover bekend stoppen de groepen in Moordrecht, Zevenhuizen en Moerkapelle niet. De gemeente Zuidplas heeft nog niet gereageerd. Ook is het nog onbekend wat de gemeente gaat doen met het ontstane gat in de app preventie in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.