Zomer in de Zuidplas: Zomerse hits, Tropenroosters en kans op gratis zwemmen met je klas

De zomer van 2019 is nu echt goed op gang gekomen. Met een landelijk hitteplan en een temperatuur in Nieuwerkerk aan den IJssel van 29.2 graden werd het zondag 23 juni net niet tropisch. Maar warm is het wel en dat merkten de lokale supermarkten dit weekend die volop ijs verkochten.

En het blijft komende week ook in onze regio behoorlijk warm. Volgens onze Nieuwerkerkse weerman Leen De Koning is de nachtemperatuur deze zondag nacht behoorlijk hoog, zo’n 19 graden. Maandag op de dag wordt het ongeveer 31 graden is de verwachting  De matige wind waait uit het oosten tot zuidoosten en er wordt hete lucht aangevoerd, wel vormen zich enkele sluierwolken. In de nacht naar dinsdag blijft de temperatuur op de meeste plaatsen boven de 20 graden, een zgn. tropennacht. Overdag zon met enkele wolkenvelden en maxima tussen de 30 en 32 graden.

Vanaf woensdag gaat de wind waarschijnlijk meer uit het noorden tot noordoosten waaien en het wordt dan iets minder heet. Woensdag nog maar 25 à 27 graden, donderdag en vrijdag rond de 25 graden.

Zaterdag waarschijnlijk nog een keer warmer, daarna minder warm, maar aanvankelijk nog wel vrijwel overal droog.

Leen de Koning benadrukt in zijn weerbericht dat de extreme hitte zoals hier en daar de afgelopen dagen is geschreven er voor onze regio niet in te lijkt gaan zitten .

Diverse scholen in de regio hanteren deze week een tropenrooster, Zo ook het Comeniuscollege in Nieuwerkerk. Door eerder te beginnen en de lesuren te verkorten zijn de leerlingen s’middags eerder vrij.

Het Polderbad in Nieuwerkerk opent haar deuren voor het buitenbad extra. Nadat het buitenbad afgelopen weekend extra was geopend zal dat ook komende week het geval zijn zodat Nieuwerkerkers het hoofd koel kunnen houden, Maandag, dinsdag én woensdag is het buitenbad geopend van 12:00 tot 17:00uur. De medewerkers van de zwemvoorziening hebben in verband met het mooie weer een actie op facebook uitgeschreven waarbij een hele klas een middag gratis kan komen zwemmen komende dinsdag, hierop wordt veel gereageerd. Meedoen kan via DEZE LINK.

En ook ons lokale Nieuwerkerks radiostation Nieuwerkerk-FM is volop in de zomerse sferen. Met de slogan “Zomer in de Zuidplas”” draait ons internetstation 24 uur per dag de vrolijkste zomerhits afgewisseld door het lokale nieuws.

(kopfoto: Jolanda Bakker)

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.