112 ook in de Zuidplas weer bereikbaar na urenlange storing

De grote storing die maandagmiddag 24 juni en een deel van de avond het KPN netwerk plat legde is voorbij. Door deze storing was onder meer het noodnummer 112 lange tijd niet bereikbaar. Dit betekende dat in geval van nood er geen gebruik kon worden gemaakt van dit noodnummer. Ook het nummer van de politie 0900-8844 was onbereikbaar.

Ook in de gemeente Zuidplas trad er en speciaalnoodplan in werking dat volgens landelijke richtlijnen was opgesteld. Dit betekende dat de brandweerkazernes in Nieuwerkerk, Moordrecht en Zevenhuizen bemand werden. Ook het gemeentehuis in Nieuwerkerk waar de politiepost is gevestigd bleef langere tijd open zodat er in geval van acute nood melding gedaan konden worden op deze locaties. Daarnaast werden alle beschikbare agenten en handhavers in de Zuidplas verspreid over de gemeente die in geval van nood aanspreekbaar waren. De overheid opende in alle haast en alternatief noodnummer. Ook via de diverse buurtappgroepen werden inwoners in de Zuidplas geinformeerd. De storing was rond 20:30 uur weer voorbij waardoor 112 en 0900-884 weer bereikbaar zijn. Het is nog onbekend of er in onze gemeente hulp heeft ontbroken tijdens deze storing.

Senior adviseur veiligheid gemeente Zuidplas, Raoul Verwey laat op twitter weten trots te zijn op de hulpdiensten, handhavers, collega’s en bestuurders. “Alles stond in het teken van hulp aan onze inwoners, er is keihard gewerkt door een ieder”.

Burgemeester Stoop vult Raoul aan : “Samen proberen we onder gegeven omstandigheden het maximale te doen!”

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.