Zaterdag 18 mei: De Nesseloop rondom de Zevenhuizerplas

De Nesseloop is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie voor jong en oud.

De organisatie van dit evenement heeft er weer erontzettend veel zin in: ‘De jaarlijkse drukte op en om de Boulevard van de prachtige wijk Nesselande, de blije gezichten van de kinderen en de fanatieke koppies van de atleten, die nu wel eens willen knallen op de 10km van dit snelle parcours’.

De Ruseler Nesseloop is niet alleen een sportieve uitdaging. Het is ook een feestje. Muziekbandjes spelen langs het waterrijke parcours, zodat je swingend de kilometers aflegt. De verzorging is goed geregeld. Als het warm is – vorig jaar was een heel warme editie – wordt er gezorgd voor mobiele drinkposten en sponzen langs het parcours. En dan, bij de laatste kilometers op de Boulevard van Nesselande, juicht het publiek je toe en ren je moe maar voldaan naar de eindstreep waar je medaille, je familie en de band Afslag 9 je opwachten.

De afstanden
Sinds een aantal jaren is er naast de populaire afstanden 7 en 14 kilometer ook 10 km. Met een extra verfrissingspost op ongeveer 6 km en muziek op de Brandingdijk is dit voor veel lopers een mooie uitdaging.

De kidsrun is in Nesselande een populair onderdeel. Heel veel kinderen doen mee aan deze coole kids run. Er worden twee afstanden aangebodenn: 500m voor de jongere kinderen en 1500m voor de kinderen vanaf 8 jaar. Naast een glimmende medaille, krijgen ze allemaal een ijsje op vertoon van hun startnummer.

Snel en eenvoudig voorinschrijven
Tot en met 12 mei kun je voorinschrijven. Dat is wel zo eenvoudig, want dan ligt je startnummer op de wedstrijddag voor je klaar. Dit voorkomt wachttijden, want we verwachten weer een flinke drukte.

In de Kristal (het Nessecafé, Cypruslaan 404, Rotterdam) kun je ook al op vrijdag 17 mei tussen 17.00 en 19.00uur je startnummer ophalen. ‘En natuurlijk zijn we voor het ophalen van de nummers  en voor de na-inschrijvingen open op de wedstrijddag zaterdag 18 mei vanaf 8.30uur’.

In de Kristal is gelegenheid om je om te kleden (er zijn geen douches) en je kleding en waardevolle spullen achter te laten bij onze gratis tasafgifte. De start is op 150 meter afstand.

Bereikbaarheid
De Kristal en het start- en finishgebied is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Neem metrolijn B tot eindstation Nesselande en je loopt in 5 minuten naar de Kristal.

Voor echte sportievelingen kun je ook een mooie fietstocht maken naar Nesselande. Langs veel groen en water bereik je onze wijk en daar hebben we volop fietsenrekken.

En kan het echt niet anders en kom je met de auto? Dan kun je parkeren op de Kos- boulevard en loop je van daaruit met enkele minuten naar de start.

Het programma
• 09.45u Warming Up Kids op het Maltaplein
• 10.00u Kids Run 500 m (4 t/m 7 jaar)
• 10.20u Kids Run 1500 m (8 t/m 12 jaar)
• 10.40u Warming Up op het Maltaplein
• 11.00u Nesseloop 14 en 10km
• 11.10u Nesseloop 7km

Kijk voor meer informatie op www.nesseloop.nl en schrijf je nu in!

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.