VV Nieuwerkerk blijft winnen: Ook Zestienhoven aan de zegekar toegevoegd

Na een week verplichte rust speelde VV Nieuwerkerk tegen nummer vijf Zestienhoven. Direct na afloop van de wedstrijd sprak Omroep Zuidplas collega René Govers met VV Nieuwerkerk trainer Ron Luijten.

De heenwedstrijd was door de ploeg van Ron Luijten gewonnen met 2-0, maar makkelijk was het toen niet. En opnieuw is Zestienhoven een stugge ploeg. Het begin van de wedstrijd gebeurt er niet zo veel, er zijn geen doelrijpe kansen te noteren. Wel een wissel, want in de 11e minuut valt Daniël da Cruz geblesseerd uit en zijn vervanger is Bilal Ouahabi . Nieuwerkerk combineert goed, maar echt dreigend worden ze niet tot de 15e minuut. Een aanval a la Barcelona, de bal een keer raken, brengt Remco Langerveld na een een-tweetje met Bart Slob alleen voor de doelman. Hij schiet hard de 1-0 binnen. Nieuwerkerk blijft ook daarna de combinatie zoeken en Zestienhoven weet daar geen raad mee. Omdat Nieuwerkerk weigert de trekker over halen blijft het oppassen geblazen.

In 24e minuut ontstaat de eerste echte kans voor de gasten, maar er wordt te gehaast naast geschoten. Nauwelijks een minuut later staat dan toch de 2-0 op het scorebord. Een snelle aanval, waarbij de bal snel rond gaat komt op de rechterkant bij Stefan Jeroense, die voorzet. Zijn voorzet wordt door een verdediger in eigen doel gewerkt. Hoewel Nieuwerkerk zeker het betere van het spel heeft, wordt er voor rust niet meer gescoord.

In de tweede helft neemt Nieuwerkerk gas terug en neemt Zestienhoven het heft in handen. Nieuwerkerk wordt terug gedrongen, zonder dat Zestienhoven echt uitgespeelde kansen krijgt. Toch hangt de 2-1 in de lucht en deze valt ook. Echter uit buitenspelpositie, dus keurt de scheidsrechter de treffer af. Maar het is wel een wake-up call. Nieuwerkerk gaat daarna toch weer beter spelen. In de 68e minuut wordt Stefan van der Vlegel naar de kant gehaald ten faveure van Rick Kramer. Omdat Zestienhoven nu vol op aanval speelt, ontstaat er ruimte en ook kansen voor Nieuwerkerk. Zo schiet Wayne van de Burg voorlangs na een assist van Remco Langerveld en in de 84e minuut wordt Rick Kramer van eigen helft de diepte in gestuurd. Hij gaat alleen op de keeper af, maar laatstgenoemde wint. In de 85e minuut komt Leon Hulshof nog binnen de lijnen voor de geblesseerd geraakte Stefan Jeroense. Wayne van de Burg mist dan nog een kans na een goede voorzet van Remco Langerveld, maar in de 88e minuut schiet Rick Kramer alsnog de 3-0 binnen na een goede voorzet van Wayne van de Burg. De wedstrijd is dan gespeeld. De punten blijven wederom in Nieuwerkerk.

Opstelling: S. Hoffmann – N. Weers – M. Treffers – B. Meeske – S. Jeroense (70 L. Hulshof) – E. Pique – D. da Cruz – (14 B. Ouahabi) – B. Slob – R. Langerveld – W. van den Burg – S. van der Vlegel (68 R. Kramer)

Beluister hier het interview direct na afloop van de wedstrijd met VV Nieuwerkerk trainer Ron Luijten voor de microfoon van Omroep Zuidplas:

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.