Overtuigende start van 2019 voor JBC Nieuwerkerk

Op 5 januari startte het sportieve jaar voor de Nieuwerkerkse Petanque-spelers. Zij trapten het jaar af met de zevende ronde van de NPC. En zoals we inmiddels van de Nieuwerkerkers gewend zijn deden zij dit met overtuigende uitslagen.


Promotiekandidaat Nieuwerkerk 3 speelde gelijk tegen Gran Cru ’82. Zij weten daarmee hun eerste plaats te behouden, maar zien de afstand tussen hen en de nummer 2 kleiner worden. Nieuwerkerk 4 speelde in eigen huis gelijk tegen Markeer 3, die nu de tweede plaats bezetten. In eigen huis wisten het 2 e en 5 e team alle drie hun wedstrijden te winnen. Na een drietal spannende wedstrijden heeft alleen het 1 e de winst uit handen moeten geven. Gran Cru ’82 1 bleek met 5-3 te sterk. Dit was voornamelijk te wijten aan het moeilijke split op de baan.
Deze speelronde was de zevende van in totaal veertien speelronde. Net als in voetbal worden alle tegenstanders nu nog een keer ontmoet. “We zien de komende zeven speelronden met vertrouwen tegemoet”, stelt voorzitter Wilco Dekker.
Het bestuur heeft uitdagende doelen gesteld, op zowel sportief als recreatief gebied. Hiermee hoopt het bestuur zichzelf niet alleen in de Petanquewereld, maar ook bij het grote publiek breder op de
kaart zetten.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.