inwonersinitiatief Boodschappenkast: “Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen dagelijks een fatsoenlijke maaltijd heeft”

Twee inwoners uit Nieuwerkerk aan den IJssel starten met een boodschappenkast, een kast met voedingsmiddelen bedoelt voor mensen die niet rond kunnen komen en (nog) geen hulp kunnen krijgen van bijvoorbeeld de voedselbank.

Rob van Lopik en Nynke Bosselaar hopen met het opzetten van dit project inwoners te kunnen helpen die in financieel zwaar weer zitten en dreigen zonder voedingswaar komen te zitten. Rob, bekend van de jaarlijkse kerstactie waarbij hij boodschappen verzameld voor inwoners uit Nieuwerkerk benadrukt dat de hulpvraag erg groot is. “van de ruim 82 tassen van de kerstactie zijn er 57 tassen naar mensen gegaan die van geen ander een boodschap ontvangen”, verteld Rob.”De schreeuw naar hulp is dus groot”.

Rob wil samen met Nynke Bosselaar mensen helpen die het zeker nodig hebben. “Wij doen noodrantsoen, en geen wekelijkse voorzieningen”. Nynke Bosselaar vult aan: “Wij zijn op zoek naar Houdbare etenswaren die een complete maaltijd kunnen vormen. 
Voor diner bv een blik soep, pak pasta met een pot saus, pak rijst met pot Saus, pannenkoekenmix compleet met een pak houdbare melk, etc. 
Voor ontbijt en lunch zijn we op zoek naar bv pindakaas, hagelslag, crackers, beschuit etc. 
Verder drinken, aanleng limonade etc. 
Extraatjes als chippies,koekjes etc. zijn welkom, maar het gaat ons voornamelijk om de hoofdmaaltijden”.

Om de boodschappenkast te vullen en gevuld te houden vragen de initiatiefnemers aan mede-inwoners om houdbare voedingswaar in een van de kratten die op 2 locaties in Nieuwerkerk aan den IJssel staan te doneren. Ook wordt er een vraag uitgezet naar lokale ondernemers om deze actie te ondersteunen waarbij de ondernemers vermeld kunnen worden op de speciale facebookpagina van dit initiatief.

Mensen die dringend gebruik willen maken van de boodschappenkast kunnen en mailtje sturen naar boodschappenkast@gmail.com of een appje/sms sturen naar 06-12677048. De initiatiefnemers benadrukken dat de privacy wordt behouden.

Wilt u doneren voor dit initiatief? dan kunt u houdbare boodschappen afgeven op de donatiepunten in Nieuwerkerk.

Rob van Lopik; Zeepkruid 17
Nynke Bosselaar; Madeliefveld 26(hoekhuis tegenover het flatje)
Wellicht volgen er snel meer donatiepunten.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.