Nieuwerkerk stapt 2019 rustig binnen

De jaarwisseling in Nieuwerkerk aan den IJssel is rustig verlopen. In de Zuidplasgemeente Moerkapelle was het wel onrustig, de ME moest daar worden ingezet nadat hulpverleners werden bekogeld met vuurwerk.

Burgemeester Kats geeft aan teleurgesteld te zijn en spreekt van een gênante vertoning. Nadat een groep jongeren diverse hulpverleners met zwaar vuurwerk bekogelde gaf de scheidende burgervader Kats nieuwjaarsnacht toestemming aan de ME om op te treden. De mobiele Eenheid voerde verschillende charges uit waarna de rust snel terugkeerde. Vorig jaar brandde er in Moerkapelle een auto uit tijdens de jaarwisseling.

Geen grote incidenten dus in Nieuwerkerk. Wel moesten er een paar afvalbakken het ontgelden. Medewerkers van de gemeente Zuidplas hadden preventief alle afvalbakken dichtgemaakt, maar enkele werden toch beschadigd door vuurwerk. De brandweer moest 2 keer uitrukken voor kleine buitenbrandjes.

De Nederlandse Spoorwegen meldde oudejaarsavond dat een trein ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel zou zijn bekogeld met zwaar vuurwerk. De spoorwegen hebben een melding gemaakt bij de politie, treinverkeer kon gewoon doorgaan.

Nieuwerkerk genoot van de jaarwisseling
( vanaf de Kerklaan/Perron/Noa gefilmd)

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.