VV Nieuwerkerk gaat als winterkampioen de winterstop in

De laatste wedstrijd voor Nieuwerkerk van het jaar en voor de winterstop is tegen Bolnes. Direct na afloop sprak sportverslaggever van Omroep Zuidplas René Govers met VV Nieuwerkerk trainer Ron Luijten. Bolnes won vorige week verrassend van CKC. Nieuwerkerk is dus gewaarschuwd.

Tijdens de warming-up raakt Wesley van de Dries geblesseerd, waardoor Bilal Ouahabi in de basis begint. Nieuwerkerk start beter dan Bolnes, het creëert verschillende kansen. Echter allen zonder resultaat. De eerste de beste keer dat Bolnes goed over de middellijn komt is het gelijk 1-0. In de 22e minuut omzeilt de spits van Bolnes de buitenspelval en benut dit buitenkansje en laat Sander Hoffmann kansloos. Nieuwerkerk valt nog feller aan, maar speelt veel zonder overleg en heeft ook wel pech. In de 36e minuut is het prijsschieten, maar én de doelman én de verdedigers van Bolnes redden de ploeg door ballen van de doellijn weg te werken. De bal mag er voor Nieuwerkerk blijkbaar niet in. Toch wordt het 1-1. In de 39e minuut kopt Roy de Oude de 1-1 binnen uit een voorzet van Rick Kramer. Eindelijk wordt de ploeg van Ron Luijten beloond voor het aanvalsspel. Daarna stapelen de kansen zich verder op. Maar voor de rust wordt er niet meer gescoord.

Direct na rust blijft Nieuwerkerk op de aanval spelen. Ook nu worden de mooiste kansen om zeep geholpen. In de 55e minuut wordt dan toch de ban gebroken: Roy de Oude rondt een prima aanval af door een voorzet van Bart Slob achter de goalie van Bolnes te schieten. Enkele minuten later valt de aanvaller geblesseerd uit en zijn vervanger is Leon Hulshof. Opnieuw weet Nieuwerkerk veel kansen te creëren, maar ze worden niet afgemaakt. Bolnes ruikt kansen, misschien zit er weer een stunt in. Met meer overleg had Nieuwerkerk de wedstrijd eerder kunnen beslissen en aangeven dat er niets te halen valt. Nu duurt het tot drie minuten voor tijd voor de wedstrijd gespeeld is. Dan schiet Rick Kramer op schitterende wijze een vrije trap van 17 meter binnen. Bilal Ouahabi wordt net buiten het strafschop gebied onreglementair gestuit en dus een vrije trap. In de muur staan zowel spelers van Bolnes en Nieuwerkerk. Op het moment dat Rick Kramer zijn aanloop neemt lopen de Nieuwerkerkers uit de muur en zo ontstaat ruimte waarvan Rick Kramer gebruik maakt.

Zo wint Nieuwerkerk deze wedstrijd en is na vandaag koploper, omdat CKC opnieuw verloor. De ploeg van Ron Luijten heeft evenveel verliespunten als Bergambacht, dat nog een wedstrijd te goed heeft.

Donderdag volgt nog een bekerwedstrijd tegen Ter Leede 2. De competitie gaat op 19 januari weer verder

Opstelling: S. Hoffmann- N. Weers – B. Meeske – M. Treffers – B. Snoek – E. Pique – W. van den Burg– B. Slob – R. Kramer – R. de Oude (65 L. Hulshof) – B. Ouahabi

Beluisteren hier het  interview direct na afloop van de wedstrijd met VV Nieuwerkerk trainer Ron Luijten


Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.