Sneeuw onderweg !

Onze regio krijgt komende avond/nacht te maken met de eerste sneeuw van deze winter. Dat laat onze Nieuwerkerkse weerman Leen de Koning weten.

Volgens Leen zal een gebied wat ons nu nadert zeker neerslag laten neerkomen in de vorm van (natte) sneeuw, Later vanavond, maar vooral na middernacht kan het even wat harder sneeuwen, maar waarschijnlijk zal de sneeuw dan hier en daar nog overgaan in regen, maar niet alle berekeningen gaan hierin mee. Een deel van de sneeuw zal smelten, maar er kan toch tussen de 2 en 4 cm sneeuw in onze regio vallen. Vanwege langzaam oplopen van de temperatuur zal zeker op de weg een eventueel probleem door de sneeuw weer snel zijn verdwenen later vannacht of morgen vroeg. Tijdelijk kan er in de vroege ochtend mist ontstaan.

De gemeentelijke strooidienst is inmiddels de wegen aan het strooien in verband met de verwachte gladheid.

Zondag  overdag zal de temperatuur stijgen naar 7 graden. De wind, die vanavond nog stevig door waait, zal in de loop van de nacht een stuk minder sterk worden. Van winterweer zal de komende week vrijwel zeker geen sprake meer zijn.

Op de weerpagina van Leen de Koning www.leendekoning.nl zullen de weers-ontwikkelingen in de gaten worden gehouden en volgt er indien noodzakelijk een update.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.