VV Nieuwerkerk en CKC onbeslist

VV Nieuwerkerk, de nummer twee, speelde tegen de koploper CKC in Kralingse Veer gelijk met 1-1.

Op papier een topper, de wedstrijd zelf viel zwaar tegen. Geen moment had je het idee dat de twee topploegen aan het werk waren.

Van goed voetbal is geen sprake, maar de spanning vergoedt veel. Kansen zijn, zeker de eerste helft, op de vingers van een hand te tellen. Beide ploegen hanteren snel de lange bal en dan maar hopen dat die goed valt. Toch is de eerste kans in de 2e minuut voor Nieuwerkerk, maar deze wordt niet verzilverd. Het spel golft op en neer door die lange ballen die beide ploegen hanteren, zonder dat de doelmannen tot actie komen. In de 24e minuut de eerste tegenvaller voor Nieuwerkerk, Remco Langerveld verstapt zich bij een actie om de bal bij een medespeler te krijgen en valt geblesseerd uit. Zijn vervanger is Rick Kramer. Nieuwerkerk komt, misschien tegen de verhouding in wel op 0-1. Stefan van der Vlegel wordt in de 36e minuut de diepte in gestuurd en hij schiet vanaf rand strafschopgebied in de verre hoek binnen. Een minuut later is de eerste echte (!) kans voor CKC. Nick Koster geeft voor en Yairo van Herik schiet in het zijnet. In de 40e minuut is er een strakke voorzet van links van Stefan van der Vlegel en komt Wayne van den Burg een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken. Twee minuten later schiet laatstgenoemde de bal over de doelman heen, maar wel op het dak van het doel. In de 44e minuut valt nog een kans voor CKC te noteren, maar Sander Hoffmann redt met de voet. Vlak voor rust zien we ook dat Robert Boeve trekkebenend loopt, geen goed teken.

Bij aanvang van de tweede helft blijft Robert Boeve achter in de kleedkamer, zijn vervanger is Bilal Ouahabi. CKC zet aan, begint dreigend, zonder echt gevaarlijk te worden. En als CKC al een kans krijgt is dat vaak door geknoei achterin bij Nieuwerkerk. Maar Nieuwerkerk blijft overeind. In de 62e minuut valt Stefan van der Vlegel geblesseerd uit. Zijn vervanger is Wesley van de Dries. Nieuwerkerk moet nu wel terug. In de 78e minuut juicht de aanhang van CKC, maar de bal belandt in het zijnet. Maar 4 minuten later is het wel raak. Yairo van Herik straft een foutenfestival van Nieuwerkerk, waarin Nieuwerkerk de bal niet wegkrijgt, achterin genadeloos af 1-1. Wie dacht dat CKC gaat doordrukken, komt bedrogen uit. CKC blijft nu vijf tot zes spelers achterin houden. 1-1 is blijkbaar voor de koploper het beste resultaat. Nieuwerkerk probeert nog wel en krijgt in de laatste minuut DE kans op 1-2, maar Wayne van den Burg schiet tussen twee spelers van CKC te zacht in.

Eindstand 1-1. Misschien gezien de wedstrijd wel het beste resultaat. CKC is de ploeg die het meest tevreden zal zijn. Voor Nieuwerkerk geldt dat de achterstand op CKC is niet groter geworden.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.