Sinterklaas weer veilig in Nieuwerkerk

Kinderen en volwassen kinderen kunnen weer opgelucht ademhalen, Sinterklaas is weer veilig gearriveerd in Nieuwerkerk aan den IJssel. Zaterdagmiddag 24 november meerde de bekende Nieuwerkerkse sinterklaasboot weer aan de kades van het Ringvaartkanaal in het oude dorp.

Even leek het erop dat de kinderburgemeester van de gemeente Zuidplas, Marlou Opschoor kwijt was, maar gelukkig, Marlou was al op de boot aanwezig. Gert-Jan Kats verwelkomde de Sint en zijn Pieten voor de laatste keer als burgemeester van de gemeente Zuidplas. Dit deed hij in gezelschap van honderden aanwezigen die de binnenkomst van de goedheiligman niet wilde missen. Het koude weer hield velen niet tegen zich rond het middaguur te verzamelen en de sint zijn eerste meters te volgen in het oude dorp.

Na een bezoek aldaar ging de Sint en zijn pieten naar winkelcentrum Dorrestein en de Reigerhof om de middag af te sluiten in Fabia Dance Center waar vele kinderen genoten van een sinterklaasfeest.

Burgemeester Kats en Kinderburgemeester Marlou van Opschoor met onze Spaanse vrienden.

meer foto’s zijn uiteraard weer traditioneel te zien op onze bekende facebookpagina’s !!

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.