Genomineerden Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2018 bekend

De jury van de Cultuurprijs heeft onlangs de drie genomineerden voor de Cultuurprijs gemeente Zuidplas bekendgemaakt. De drie genomineerden voor de prijs zijn dit jaar: Theater voor iedereen (toneel); Esther Erdtsieck-Blaaser (dramacoach) en Trudi Bos (muziek).

De bekendmaking van de winnaar van de Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2018 én de uitreiking vindt plaats op woensdagavond 14 november 2018 door wethouder Jan Verbeek in Theater Swanla te Zevenhuizen.

Cultuurprijs voor inzet cultureel leven in gemeente
Met de Cultuurprijs zet de gemeente een inwoner, instelling, stichting of vereniging in Zuidplas in het zonnetje die zich inzet voor het culturele leven in de gemeente. De winnaar ontvangt een mooi aandenken en mag een geldbedrag van € 850,- toewijzen aan een cultureel doel in de gemeente Zuidplas. Op deze manier stimuleert de Cultuurprijs gemeente Zuidplas bestaande en nieuwe initiatieven op cultureel gebied in de gemeente. Vorig jaar werd de Cultuurprijs uitgereikt aan de Nieuwerkerkse en internationaal bekende beeldend kunstenaar Birgitta Sundström Jansdotter. Op de avond van de uitreiking zal zij aangeven waaraan zij het geldbedrag heeft besteed.

Cultuur aantrekkelijk voor iedereen
Wethouder Jan Verbeek: “Gemeenten die veel aandacht besteden aan kunst en cultuur zijn veel aantrekkelijker dan gemeenten waar minder te beleven valt. Cultuur is een van de belangrijke factoren die het wonen in de dorpen van Zuidplas aantrekkelijk maakt. Onderzoek wijst uit dat cultuur noodzakelijk is voor de vorming van onze identiteit, voor de ontplooiing van mensen en voor de ontwikkeling van creativiteit. Daar kun je dus niet vroeg genoeg mee beginnen: thuis in de opvoeding, op het kinderdagverblijf, op scholen, maar ook daarna ! Cultuur verbindt en het biedt mensen plezier en voldoening, en dat op zichzelf draagt bij aan een positieve gezondheid. Met de uitreiking van de Cultuurprijs wil de gemeente het belang en behoud van cultuuruitingen benadrukken. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om de uitreiking in Swanla bij te wonen.”

Onafhankelijke jury
De jury van de Cultuurprijs gemeente Zuidplas is een onafhankelijke werkgroep samengesteld door Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas. De jury bestaat uit: Henk ten Hoopen (juryvoorzitter), Rob Stolk, Ghislain Bellefroid, Geert van der Burg en Piet Kouwenhoven.

Nationale Kunstweek
De Cultuurprijs gemeente Zuidplas wordt uitgereikt tijdens de Nationale Kunstweek. In 2018 vindt de Kunstweek plaats in de tweede volle week van november, namelijk 10 t/m 18 november met in heel Nederland extra activiteiten rondom kunst. Kijk voor meer informatie op de site van scnz.

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.