VV Nieuwerkerk knokt zich terug tegen Bergambacht

Op vijf plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorige week begon Nieuwerkerk aan het duel tegen Bergambacht. Direct na afloop van de wedstrijd sprak René Govers met VV Nieuwerkerk trainer Ron Luijten.

Na de onverwachte nederlaag in en tegen Gouderak vorige week is het noodzaak tegen Bergambacht te winnen om het gat te verkleinen. En Bergambacht wilde Nieuwerkerk op zes punten zetten. Al na vier minuten komt Bergambacht op 0-1 door een fout achterin bij Nieuwerkerk waarbij Sander Hoffmann een negatieve hoofdrol speelde. Nieuwerkerk kon in de achtervolging, maar dat gebeurde met te weinig overleg. Ja, er kwamen kansen, maar Daniël da Cruz had vanmiddag zeker zijn dag niet. De mooiste kansen waren aan hem helaas niet besteed. Aan de andere kant claimde in de 20e minuut Bergambacht de 2-0 uit een corner, maar de scheidsrechter gaf aan de bal de doellijn niet was gepasseerd. In de 32e minuut wordt het toch 1-1. Remco Langerveld speelde zich op de rand van het strafschopgebied van de tegenstander vrij, paste op Bilal Ouahabi die snoeihard binnen schoot. Nauwelijks drie minuten later miste Daniël da Cruz, na een goede pass van Remco Langerveld, een kans op 2-1. De keeper kan zijn schot pareren. Rust derhalve 1-1.

In de tweede helft begaat Nieuwerkerk weer een grote fout door op het middenveld nonchalant de bal te verspelen. In de omschakeling pakt Bergambacht dit cadeautje uit. Bergambacht neemt de aanval over en scoort de 1-2. Nieuwerkerk zet daarna aan. Ron Luijten brengt in de 60e minuut Wayne van de Burg voor Rick Kramer, maar Nieuwerkerk blijft ook grossieren in persoonlijke fouten. In de 65e minuut resulteert dat in 1-3 voor Bergambacht. Opnieuw gaat hier een fout van Nieuwerkerk aan vooraf. Ron Luijten brengt in de 70e minuut Stefan van der Vlegel in voor Maurice Treffers. Een aanvaller voor een verdediger. Nieuwerkerk zet aan, Remco Langerveld krijgt enkele kansen, maar ook hij mist deze. In de 81e minuut is het dan toch raak: Wayne van de Burg speelt zich schitterend vrij en zijn schot verdwijnt in het doel: 2-3. Nieuwerkerk zet nog feller aan, neemt het risico dat Bergambacht bij een uitbraak het duel op slot kan gooien. In de 86e minuut gaat de doelman van Bergambacht in de fout: hij kan een voorzet van Wesley van de Dries niet klemvast houden, laat de bal los en Stefan van de Vlegel schiet Nieuwerkerk op 3-3. Nieuwerkerk krijgt daarna nog een dot van een kans, maar deze was aan Daniël da Cruz niet besteed. Eindstand 3-3. Kostbaar puntverlies, niet zozeer door het spel van Bergambacht, maar wel vanwege de fouten die Nieuwerkerk maakte en die genadeloos zijn afgestraft. De achterstand op de ranglijst op Bergambacht blijft drie punten. Nieuwerkerk is er nog niet, maar herstelde zich wel na de wedstrijd van vorige week.

Komende zaterdag wacht NOC Kralingen in Rotterdam.

Opstelling Nieuwerkerk: S. Hoffmann – N. Weers – M. Treffers (70 S. van de Vlegel) – B. Meeske – L. Hulshof – B. Slob – D. da Cruz – B. Ouahabi – R. Kramer (60 W. van den Burg) – W. van de Dries – R. Langerveld.

Beluister hier het interview met de collega s van IJsselsport direct na afloop van de wedstrijd met VV Nieuwerkerk trainer Ron Luijten:

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.