Stevige kritiek op social media na uitspraken SGP’er Verdoes

Willem Jan Verdoes, het jongste raadslid in de gemeente Zuidplas namens de SGP, heeft pittige reacties gekregen op een twitterbericht dat hij de digitale wereld instuurde over de gekleurde regenboogvlag die afgelopen donderdag 11 oktober op vele plekken te zien waren, onder andere in onze gemeente Zuidplas.

“Voor mij staat de regenboog voor iets anders, namelijk voor Gods trouw. Het feit dat die belofte wordt misbruikt, vind ik jammer. #NationalComingOutDay” twitterdere Jan Willem Verdoes doelend op de kleurige vlag die symbool staat voor de vrijheid in sekse .

Waar wethouder Daan de Haas Jan Ambachtsheer van de VVD twitterden:
“En hij hangt weer ! ?️‍? Helaas absoluut nog nodig. #comingoutdag2018 “ En ook onder andere D66 uiting gaven aan de noodzaak van de kleurige vlag en de accepatie van lhbt’ers reageren tientallen mensen via twitter op de uitspraak van de SGP’er.

“Wat ben ik blij dat ik niet meer in Zuidplas woon, gadverdamme, wat een smeerlap is dit”. Reageerde ene Johan op Twitter. En Floris laat op Twitter weten: “Jammer dat zelfs jongeren van 20 jaar tegenwoordig nog steeds zo gehersenspoeld worden door een religie”.

Waarschijnlijk geschrokken van de reacties twitterde het SGP raadslid later:

“Ik betreur de ontstane situatie. Nooit heb ik bedoeld om een bepaalde groep mensen in de hoek te zetten. Het ging mij om de symboliek van de regenboogvlag”.

 

https://twitter.com/verdoeswj/status/1050329466805850112?s=21

 

https://twitter.com/verdoeswj/status/1050363887382667265?s=21

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.