Boef in de wijk groot succes in Nieuwerkerkse wijk Zuidplas

Drukte in de straten in de wijk Zuidplas in Nieuwerkerk aan den IJssel woensdagavond 10 oktober. In het kader van de week van de veiligheid organiseerde de gemeente Zuidplas en buurtapp Nieuwerkerk in samenwerking met het centrum voor criminaliteitspreventie het spel Boef in de wijk.

Rond 18:00 uur verzamelden er velen mensen, jong en oud zich bij de skatevoorziening in het Groene Hartpark waar het spel werd gestart Het spel liet de Nieuwerkerks op een leuke manier kennismaken met verdachte situaties zodat mensen met een andere kijk, met andere ogen naar hun eigen woonomgeving gaan kijken. Daarnaast was het doel om inwoners te stimuleren om verdachte situaties te melden bij de politie.

De boeven zaten verspreid in de Velden, de Mossen, de Dalen en de Kruidenbuurt. Aan de hand van tips via de social media van de buurtapp werden de speurders aan het werk gezet. Bij vangst van een boef werd deze  onder grote belangstelling aangehouden door de politie en kreeg de speurder een attentie.

De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op deze geslaagde avond en maakt al voorzichtig plannen om volgend jaar een dergelijk evenement te organiseren in andere wijken in Nieuwerkerk.

 

 

meer foto’s kunt u vinden op onze facebookpagina’s.

 

 

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.