ING kantoor Reigerhof verdwijnt

Nadat eerder het filiaal van de ABN/Amrobank in de Reigerhof werd gesloten is nu de ING bank die een bankkantoor in onze dorpskern sluit. Klanten van de bank met de leeuw kregen deze week een brief waarin werd verteld dat per 27 september de deuren van het filiaal aan de Reigerhof 160 definitief zullen worden gesloten.

Als reden geeft de bank aan dat steeds meer inwoners gebruik maken van internet en telefoon om bankzaken te regelen of als men een vraag wilt stellen of advies nodig heeft.

Online en mobiel bankieren hebben de afgelopen jaren een enorme vogelvlucht genomen. Daarnaast vragen de huidige marktomstandigheden ons kritisch naar de kosten te kijken

Het verdwijnen van bankkantoren in Nederland is al enige jaren aan de gang. Verwacht wordt dat deze daling fors doorzet de komende jaren. Waarschijnlijk zal 30% van de huidige kantoren in Nederland er over een aantal jaar niet meer zijn. Vooral consumenten in de kleinere plaatsen komen hiermee voor het blok te staan als men door diverse redenen (veilig gevoel) niet meer contant geld op kan halen in een kantoor maar is aangewezen op een geldautomaat.

Voor klanten van de ING bank is het dichtstbijzijnde kantoor gevestigd in Capelle aan den IJssel, op de Kerklaan 450 nabij de Koperwiek.

 

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.