Vandalen houden huis in “Sinterklaasboot”

Onbekenden hebben in de afgelopen weken huisgehouden in de Sinterklaasboot. De boot die jaarlijks bij de intocht van de Goedheiligman in Nieuwerkerk aan den IJssel  wordt gebruikt heeft voor vele euro’s schade.

Wilkin Den Boer is boos, en dat laat hij blijken in een bericht op onze populaire Facebookpagina Je Bent Nieuwerkerker als. Als eigenaar van de boot leent hij ieder jaar de boot uit aan de Sint en zijn Pieten en zorgt de boot ieder jaar weer voor een mooi schouwspel tijdens de intocht over het Kanaal. De boot, die aangemeerd ligt bij de Ringvaart ter hoogte van de scouting heeft een schade van minimaal 1000 euro. Zo is er een kast opengebroken, is er isolatie gesloopt, gereedschap gestolen en liggen de zwaailichten eraf. In het bericht wordt opgeroepen dat mensen die iets hebben gezien om zich te melden, desnoods anoniem. Voor de gouden tip looft Wilkin een bedrag van 250 euro uit. Er wordt vanuit gegaan dat men de boot is opgegaan vanaf een ander bootje aangezien de “Sinterklaasboot” niet via de wal bereikbaar is.

(foto’s: Facebook Je Bent Nieuwerkerker Als / Wilkin Den Boer)

 

 

 

 

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.