Nieuwerkerkse Vitaminefiets helpt Zeeuwse pruimenteler

Pruimenteler Kees Hamelink uit het Zeeuwse Wemeldinge zit met een flinke strop. Door de droogte van de afgelopen tijd willen de supermarkten zijn pruimen niet afnemen, omdat ze te klein zijn. Hij blijft daardoor zitten met minimaal zestigduizend kilo pruimen.

De supermarkten willen volgens Kees pruimen van minstens 38 millimeter groot. Maar door de droogte zijn ze niet voldoende gegroeid, ze zijn nu 35 millimeter. Beregenen is voor Hamelink geen optie, daarvoor zit hij te dicht bij de Oosterschelde.

De Wemeldingse pruimenboer die met zestigduizend kilo onverkoopbare pruimen zit, lijkt toch een afzetmarkt gevonden te hebben. Een Facebookactie om het fruit alsnog aan de man te brengen leverde de afgelopen dagen meer dan 800 reacties op en werd 2,4 duizend keer gedeeld. In het hele land zijn de afgelopen dagen spontane acties opgezet om pruimenteler Kees te helpen. De Nieuwerkerkse “Vitaminefiets” , de groentewinkel van Cor Bos aan de Kerklaan 96 heeft zich ook het leed van fruitteler Kees aangetrokken en verkoopt deze dagen ook pruimen, afkomstig uit Zeeland. En zeg zelf, kilo pruimen voor maar 2,75 euro is een gezond koopje!

 

bekijk hier de reportage van Hart van Nederland over de Zeeuwse pruimenteler: reportage Hart van Nederland.

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.