Expositie oudheidkamer Nieuwerkerk

Zaterdag 7 juli van 14.00 tot 17.00 uur is de Oudheidkamer van de Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel (HVN) weer open.

Er is een expositie over “De ontwikkeling van het goederenvervoer in en rond Nieuwerkerk aan den IJssel”. Naast foto’s en teksten zijn er ook uitzonderlijke bruiklenen, zoals een oud scheepsmodel en nieuwere vrachtautomodellen. Bode K. Neleman zat op Capelseweg 220 in Capelle trouwens. Een wisselexpositie beneden is met blikken en aardewerk uit de collectie van Trudy Oosterom-Karreman. De Oudheidkamer op ’s-Gravenweg 6a is in het rijksmonument ‘Nooit Gedacht’. De toegang is gratis.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.