Dodenherdenking 2018

 

 

Nederlandse slachtoffers – burgers en militairen – die in het Koninkrijk of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties worden ook in Nieuwerkerk aan den IJssel herdacht. Dat gebeurt op vrijdag 4 mei door middel van een Stille tocht, bloemlegging en een bijeenkomst op de Kerklaan. Drumfanfare DKV zal de herdenking bijstaan.

De plechtigheid zal even voor 20:00 uur bij de gedenknaald aan de Kerklaan nabij de oude algemene begraafplaats in Nieuwerkerk aan den IJssel beginnen. Ook zal er een afvaardiging van het college van B&W aanwezig zijn.
Om 19:45 uur wordt er verzameld bij de Saffier waar vanaf 19:50 uur de stille tocht naar het monument zal gaan. Na de 2 minuten stilte zal de kranslegging plaatsvinden en zal er een korte toespraak zijn door dorpswethouder Daan de Haas.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.