Ziggo stopt analoge tv: beeld op zwart

Kabelbedrijf Ziggo is gefaseerd begonnen met het afsluiten van het analoge televisiekanaal. Dit betekent dat inwoners van onder meer Nieuwerkerk aan den IJssel die nog geen overstap hebben gemaakt naar digitale televisie vanaf heden geen zenders meer kunnen ontvangen.

En dat kwam voor enkele Ziggo klanten, met name oudere televisiekijkers toch als een verassing ondanks de aankondigingen van het kabelbedrijf. Kabelaar Ziggo stond de afgelopen dagen met een Ziggo vrachtwagen bij winkelcentrum Dorrestein om vragen van klanten te kunnen beantwoorden en te helpen met de overstap naar digitale televisie. Toch was dit bij velen niet bekend, de aanloop naar de Ziggo vrachtwagen bleef uit, mede door de gebrekkige publiciteit van deze mogelijkheid.

Ziggo stopt het analoge signaal omdat dit een verouderde manier is. Door het overstappen naar digitaal kan de kabelaar meer zenders aanbieden met een hogere kwaliteit.
Het kabelbedrijf benadert klanten om over te stappen naar digitale televisie. Ze kunnen een gratis decoder krijgen als die nodig is. Voor een tweede decoder moet 29,95 euro worden betaald.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.