Liften in Bomenwijk: Duimen dat er niks erg gebeurt in de flat

Een aantal bewoners van met name de flat de Beuk in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn de vele storingen in de liften helemaal zat. Al weken is er minimaal 1 van de 2 liften kapot en het komt geregeld voor dat beide liften defect zijn zodat bewoners gebruik moeten maken van de trap. Verhuurder en verantwoordelijke voor de flat is Vestia en deze lijkt de regelmatig terugkerende storingen niet voorgoed op te kunnen lossen.

Een bewoonster van de Beuk die niet met naam genoemd wil worden is helemaal klaar met de verhuurder Vestia. ”Vrijdagmiddag mijn bezorgdheid uitgesproken omdat de lift die nog actief is ook heel slecht is. Vrijdagavond heeft eerst een kind van 11 jaar vastgezeten en s’ avonds om 23:00 uur zat er weer iemand vast. De actieve lift was daarna notabene zaterdagochtend om 08:30 uur ook kapot, dat is dus drie keer in 12 uur tijd!”

Verhuurder Vestia en liftenfabrikant Schindler zijn op de hoogte van de steeds terugkerende problemen maar tot goedwerkende liften heeft het nog niet geleid. Resultaat is dat bewoners aangewezen zijn op de trap. “Een liftmonteur kan nog zo zijn best doen om iets in orde te maken maar als het materiaal slecht is dan blijft iets slecht en kan je niet boos worden op de liftmonteur maar op Vestia zelf” aldus een bewoonster.

“er zijn vooral oudere bewoners en scootmobielgebruikers die niet in staat zijn om de trap te gebruiken en al tijden noodgedwongen in hun woning blijven”

de trap in De Beuk is nu het enigste middel om naar boven/beneden te komen.

Ook op de lokale facebookpagina’s regent het klachten van niet goed werkende liften zoals van hondenbezitters waarvan de hond niet in staat is om meerdere trappen te lopen. Een ook werd er enige weken geleden en melding geplaatst van een uitvaart waarbij de uitvaartverzorgers met de kist vaststonden in een lift in de Esdoorn. En na vele meldingen doet de liftverlichting aan het Valkendaal het ook nog niet. De problemen rondom de liften in de Bomenwijk zijn niet nieuw. In november 2016 werden er in onder andere de Beuk nieuwe liften geplaatst die al vanaf het begin niet goed functioneerde. De huurdersvereniging VOOH is op de hoogte maar ook deze groep heeft nog niet Vestia kunnen overtuigen van de urgentie van de liftproblemen. En de bewoners? die roepen op alle storingen en ongemak te melden bij Vestia.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.