Komend weekend: kom in de kas !

Op zaterdag 7 april openen gastvrije tuinders in de Zuidplaspolder de deuren van hun thuis.
Van 10.00 tot 17.00uur kan iedereen komen kijken hoe alles groeit en bloeit achter het glas van de kas.

Gastvrije Tuinders
De kassen verkennen kan dit jaar in Nieuwerkerk aan den IJssel bij acht bedrijven. Hier staan de deuren wagenwijd open en laten enthousiaste tuinders hun mooie producten en innovatieve groeimethoden zien. Kwekerij Reijm Nieuwerkerk is een veelzijdig bedrijf dat twee zeer verschillende producten kweekt: Gerbera’s en potplanten. Passie Plant is gespecialiseerd in het telen van twaalf soorten Rhipsalis. Wilt u alles over de beregening en electrotechniek weten bezoek dan het bedrijf Marck Water & Elektrotechniek B.V. Via een helicoptervlucht kan men het gebied aanschouwen. Door de diversiteit van de teelt is er op elk bedrijf iets anders te zien en te beleven. Dat is net zo leuk en leerzaam voor kinderen, als interessant en inspirerend voor ouders.

Meer te beleven
Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen springen op een luchtkussen en meedoen aan een kleurwedstrijd. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple).

Openingstijden
De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 7 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Er wordt echter geadviseerd op de fiets te komen.

Deelnemende bedrijven in de Zuidplas
Tas tomaten
Gewas: Snoep tomaten

Lots of Flowers
Gewas: Gerbera

Passieplant
Gewas: Rhipsalis

Reijm groente en fruit
Gewas: Groente verkoop

Reijm-Nieuwerkerk BV
Gewas: Gerbera, Potplanten

J C Verburg
Gewas: Komkommers

Marck Water & Electrotechniek
Gewas: Beregeningstechniek en Elektrotechniek

Reijm rozen
Gewas: Diverse soorten rozen

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.