1 aprilgrap Facebookgroep Zevenhuizen zorgt voor rumoer

Een 1 aprilgrap op de populaire Facebook groep “Je bent een Zevenhuizenaar als” heeft voor veel verontwaardiging geleid onder de inwoners van het Zuidplasdorp.

Op het “broertje” van de Nieuwerkerk facebookgroep ” Je ben een Nieuwerkerker als” plaatste een inwoner uit Zevenhuizen als grap dat op eerste paasdag de eerste paal zou worden geslagen voor de bouw van een nieuwe moskee. Een Marokkaanse groep zou daarbij ook een ontmoetingsplek willen maken in het dorp.
Op het bericht werd veel gereageerd en de meningen over dit onderwerp waren divers. Alhoewel velen doorhadden dat het om een 1 aprilgrap ging vonden velen de grap te ver gaan.
De beheerder van de facebookgroep heeft enkele reacties verwijderd om zo de discussie “netjes” te houden en benadrukt dat de gevoelig liggende grap nooit als doel heeft gehad racistische discussies op de facebookpagina uit te lokken.

De plaatser van het bericht, Paul Meester reageerde op Facebook:

“Zowel de beheerder als ik hebben geen slechte bedoelingen gehad met het plaatsen van deze 1-april grap. Maar sommige reacties tonen dat we wat tolerantie naar andere religies en culturen soms nog een lange weg te gaan hebben. Mocht ik toch mensen gekwetst hebben dan zeg ik ‘sorry’ daarvoor. Wat mij betreft nu discussie gesloten”.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.