Start gewaagd project om intieme overlast te voorkomen

In navolging van de grote steden zoals Amsterdam en Milaan zal ook de gemeente Zuidplas dit weekend starten met het plaatsen van enkele zogenaamde ´´Wip Dixies´´. Deze mobiele kleine ruimtes zullen op strategische plaatsen binnen onze gemeente worden geplaatst met als doel het intieme genot van stelletjes en uitgaande jongeren te centraliseren en om zo aanstootgevende situaties en overlast te voorkomen.

Met name in de weekenden komen er met regelmaat dergelijke situaties voor bij met name uitgaanslocaties zoals het oude dorp, Het Blok en rondom cafe´s in omgeving Kortenoord. Zowel bij de buurtapp Nieuwerkerk als bij de wijkagenten en Boa´s komen er met regelmaat meldingen binnen van inwoners die zich ergeren aan ´´rollebollend gedrag´´ in het openbaar. Met het plaatsen van dergelijke ´´Wip Dixies´´ hoopt de gemeente deze overlast te beperken. Het zal gaan om een proef die tot september zal duren.

Volgens Martine Knoop van de gezamenlijke horeca ondernemingen Zuidplas is het een pikant maar gedurfd plan:

Wij denken in oplossingen , met deze gewaagde proef moet de overlast worden verminderd. De tijd zal het leren.

De gemeente werkt met deze proef samen met diverse horecagelegenheden in de gemeente Zuidplas. De Dixies zullen iedere vrijdagmiddag worden neergezet. Na het weekend op maandag zal de gemeentereiniging zorgen dat deze weer worden gereinigd en worden opgeslagen in het gemeente depot. In de ´´Wip Dixie´´ zal naast een condoomautomaat ook een tissues automaat aanwezig zijn. Verder zijn de Dixies zo ingericht dat er ruimte is voor maximaal 2 personen. Toegang tot de Dixie zal 2 euro zijn die door middel van een muntstuk in de deurgleuf toegang zal geven. Na 15 minuten zal de deur automatisch weer van het slot schieten, een vluggertje dus. Voor de proef trekt de gemeente 12.500 euro uit.

Locaties ´´Wip Dixies´´

  • parkeerplaats Kerklaan nabij gele brug.
  • Kortenoord 1, nabij Cafe.
  • Parkeerterrein naast Verhage in Dorrestein.
de voorlopige locaties voor de WIPDixies

Eerder in het nieuws

2 Thoughts to “Start gewaagd project om intieme overlast te voorkomen”

  1. Paul

    1 April…??? toch?????

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.