Er valt wat te kiezen in Zuidplas

Vier jaar geleden koos 56.02% van de inwoners een nieuwe gemeenteraad tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2014. Morgen, woensdag 21 maart kunnen alle inwoners boven de 18 jaar in onze gemeente wederom hun stem uitbrengen.

in totaal brachten 4 jaar geleden 17639 personen hun stem uit wat resulteerde dat de meeste stemmen (3935) naar de VVD gingen. Als 2e eindigde de Christenunie/SGP (3778 stemmen).

De zetelverdeling binnen de gemeenteraad na aanleiding van de vorige gemeenteraadsverkiezingen:

7 zetels VVD
6 zetels CU/SGP
4 zetels CDA
4 zetels D66
3 zetels SP
2 zetels PVDA/GL
1 zetels NEZ
0 zetels NGP

Hoe de samenstelling voor de komende 4 jaar zal zijn wordt duidelijk nadat 21 maart om 21:00 uur de stembussen zijn gesloten.

Op de verkiezingspoll op onze Nieuwerkerkse facebookpagina Je Bent Nieuwerkerker is de afgelopen maand volop gestemd op de politieke partijen. Om de stemming onder de Nieuwerkerkers te peilen is deze niet representatieve poll opgezet om zo een globale indruk te krijgen welke partijen het populairst zijn onder de inwoners. als hulpmiddel hebben enkelen de stemwijzer gebruikt.

In totaal werden er 159 stemmen uitgebracht en de VVD aan kop met 44 stemmen, gevolgd door de Christenunie/SGP met 40 stemmen.

VVD: 44 stemmen
Christenunie/SGP: 40 stemmen
SP: 37 stemmen
CDA: 14 stemmen
PVDA/GroenLinks: 13 stemmen
D66: 8 stemmen
NEZ/Nieuw Elan Zuidplas: 3 stemmen
NGP/Nieuwe Gemeente Politiek: 0 stemmen

Na een lange campagneperiode komen alle lokale politieke kopstukken woensdagavond samen in Swanla in Zevenhuizen om te wachten op de uitslag.
Door middel van een liveblog zal de redactie van de Je Bent Nieuwerkerker u van uur uur woensdag op de hoogte houden van al het verkiezingsnieuws. Via Facebook, site en twitter: zuidplaskiest2018 !

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.