Verkies duurzaam te gaan wonen

Advertorial- Op 21 maart gaan de stembussen open in de gemeente Zuidplas. Duurzaam wonen en energiebesparing is een veelvoorkomend thema in de partij programma’s. Dat is positief voor de gemeente. Maar weet dat er daarnaast voldoende particuliere financieringsmogelijkheden zijn voor energiebesparing.

De hypotheekrente is momenteel historisch laag. Banken die hun hypotheeknormen de laatste jaren hebben verruimd en versoepeld voor energiebesparende maatregelen. Een record aantal zonuren in de (afgelopen) maand februari. De seinen staan letterlijk en figuurlijk op ‘groen’.

Een getallenvoorbeeld voor slechts één van de vele energiebesparende maatregelen. Een éénmalige uitgave voor spouwmuurisolatie van € 800,00 kan een jaarlijkse energiebesparing opleveren van € 200,00? (bron: milieucentraal.nl)

En is bekend dat bij de aankoop van een nieuwe woning het hypotheekbedrag tot 6% hoger mag zijn wanneer er sprake is van energiebesparende maatregelen? Ook geldt voor woningeigenaren dat op het inkomen automatisch meer mag worden geleend. Tot wel € 9.000 extra aan hypotheek.

In de gemeente Zuidplas zijn er hypotheekadviseurs met extra aandacht voor dit thema. “Dit jaar zetten we gesprekken over woningverduurzaming en energiebesparing hoog op onze advieskalender. Allereerst vanwege de grote woonlasten besparingen die klanten kunnen behalen. Maar ook omdat we samen met onze klanten een steentje willen bijdragen aan het thema verduurzaming en klimaat.”

En daar raakt Richard Koudijs, eigenaar van Koudijs hypotheken en pensioenen, een belangrijk punt. Meer energie steken in voorlichting betaalt zich uit. En zorgt dat inwoners direct bijdragen aan de woningverduurzaming in de gemeente.

Voor meer informatie : klik op deze link voor een degelijk advies

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.