Zuidplas kan stemmen in voormalige Foto Klein winkel

Over minder dan 2 maanden kunnen de inwoners uit de Zuidplas naar de stembus om zo een nieuwe gemeenteraad te kiezen. De gemeente Zuidplas had al eerder aangekondigd maatregelen te nemen om de opkomst voor deze verkiezingen te bevorderen, en vandaag is bekend geworden dat er extra stembureaus komen in onze gemeente.

Naast een extra stembureau in Moordrecht kan er ook gestemd worden in Dorpshuis De Batavier aan de Batavierlaan en in de voormalige winkelruimte van Foto Klein in winkelcentrum Reigerhof. Zo kan het winkelend publiek op een gemakkelijke manier een stem uitbrengen. Naast deze unieke stemlocatie zal er in onze gemeente ook weer via het inmiddels bekende drive-in stembureau gestemd kunnen worden. ‘S morgens vroeg vanaf 06:30 uur bij het NS station in Nieuwerkerk, later op de dag in Moordrecht en Zevenhuizen.

De landelijke trent is dat de opkomst tijdens gemeenteraadsverkiezingen steeds lager wordt. Vier jaar geleden bracht 56% van de stemgerechtigden in de gemeente Zuidplas een stem uit. Het is afwachten of de opkomst dit keer hoger zal uitvallen.
Een overzicht van alle stembureaus en meer verkiezingsnieuws kunt u vinden op onze speciale verkiezingspagina’s :

zuidplas kiest 2018

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.