Afvaloorlog Nieuwerkerk – Nesselande

De gemeente Rotterdam gaat onderzoek doen naar de redenen waarom de afvalcontainers in in onze buurgemeente Rotterdam Nesselande veelal overvol zijn. Het afvaltourisme vanuit Nieuwerkerk aan Den IJssel zou een grote oorzaak zijn van het probleem.

“De buren uit Nieuwerkerk aan den IJssel zouden hun afval ‘massaal’ dumpen in de wijk Nesselande”.

In de gemeente Zuidplas wordt er gewerkt met een pasjes systeem waarbij er per vuilstort in de container wordt betaald.

VVD in Rotterdam kent de situatie in Nesselande. ,,We waren daar pas op bezoek, je hoort bijna iedereen over het afvalprobleem. De ondergrondse containers zitten vol, mede omdat mensen uit Nieuwerkerk met hun autootje dat huisvuil daar komen dumpen. Dit speelt al een tijdje hoor, maar het is goed dat de wethouder dat nu in kaart wil gaan brengen.’’ ( Citaat en bron:AD.nl )

Eerder in het nieuws

2 Thoughts to “Afvaloorlog Nieuwerkerk – Nesselande”

  1. Anoniem

    Heb 10 jaar geleden in 7kamp gewoond wij hadden een container voor de deur. Geloof dat er elke dag wel 20 autos stoppen om hun zak in te gooien. Dus dit speelt al 10 jaar waarin wik het regelmatig hebben aangegeven. Wel fijn dat ze er na 10 jaar een x wat aan gaan doen. Weer lekker snel

  2. Peter

    Bij ons in Nesselande staan bijna elke dag auto’s voor de afvalbakken die vaak ook tijdelijk de weg blokkeren en heel wat zakken uit hun auto laden. Helaas worden die ook vaak gewoon snel naast de afvalbak gezet.. Het zou fijn zijn als hier iets aan zou worden gedaan. Wellicht gewoon een vaste afvalbijdrage in buurgemeenten van Rotterdam Nesselande, ik hoorde dat ze in Nieuwekerk aan de IJssel een euro per zak betalen, een vaste bijdrage voor iedereen is beter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.