Intocht Sinterklaas in Nieuwerkerk in gevaar!

Grote consternatie zaterdagavond bij de medewerkers van Stichting Evenement in Nieuwerkerk aan den IJssel. Aanleiding van de plotselinge onrust zijn foto’s die eerder vandaag op Facebook en Twitter verschenen waarop sinterklaascadeaus te zien zijn drijvend in de Ringvaart en pakjes in bomen oa. in het Groene Hartpark in Nieuwerkerk aan Den IJssel.

Sinds zaterdag is de goedheiligman weer in het land. In het Friese plaatsje Dokkum werd hij daar door duizenden kinderen ontvangen. Stichting Evenement Nieuwerkerk had met de goedheiligman afgesproken om aanstaande zaterdag 25 november de Sint groots binnen te halen. Hij zou volgens afspraak met de boot door de Ringvaart varen en aanmeren bij het oude Dorp. Vele honderden kinderen tellen al weken af naar deze belangrijke dag. Er is alleen e e n groot probleem, door het stormweer op de Noordzee en het onrustige water van de IJssel is het contact met de boot verbroken. Nu er ook nog diverse pakjes zijn aangespoeld aan de oevers van de IJssel en pakjes in bomen zijn gewaaid door het gehele dorp lijkt het erop dat het schip in grote problemen is geraakt en wellicht wel honderden cadeautjes overboord zijn geslagen en zijn weggewaaid.

Dit zou kunnen betekenen dat de intocht aanstaande zaterdag mogelijk een middag wordt zonder boot, zonder pieten, zonder Sint en zonder cadeautjes!

” een compleet drama ”

verteld een gespannen woordvoerder van Stichting Evenement aan de telefoon bij onze redactie.

De storm van de afgelopen dagen zorgde ervoor dat er meerdere pakjes in de bomen zijn gewaaid, zoals hier in het Groene hart Park.

 

Ondertussen proberen medewerkers van Omroep Zuidplas met man en macht contact te maken met de Radiopiet. Deze speciale Radiopiet zou komende zaterdag verslag doen op de radio van de intocht vanaf de boot. De van oorsprong Spaanse Piet die een wekelijks radioprogramma heeft bij radio Espana is ook niet bereikbaar.
Hoe de zaterdag er nu uit gaat zien is nog onzeker dus. De waterpolitie van de gemeente Zuidplas is inmiddels gestart met een zoekactie in de IJssel naar meer cadeautjes en de boot. Burgemeester Kats is zich met de gemeenteraad aan het beraden of er mogelijk een andere manier is om contact te krijgen met Sinterklaas. Gedacht wordt aan een satellietverbinding of het inzetten van een helikopter. Volgens onze lokale weerman Leen de Koning heeft het de afgelopen week flink gestormd op de Noordzee en de IJssel maar is inmiddels het water weer een stuk rustiger.
Komend week houden wij ieder uiteraard op de hoogte van de situatie.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.