Comenius College Nieuwerkerk reikt Anglia- en Cambridge-certificaten uit aan 60 leerlingen

Op donderdagavond 28 september ontvingen 55 mavoleerlingen uit leerjaar 1 tot en met 3 hun Anglia-certificaat op het Comenius College Nieuwerkerk. Aan 5 havo/vwo-3-leerlingen werd het Cambridge English First (FCE)-certificaat uitgereikt. Ze hebben met succes het onderwijs in Versterkt Engels op Comenius Nieuwerkerk gevolgd en bewezen dit met officiële examens die door externe instanties zijn nagekeken.

Naast de leerlingen waren ook hun ouders, broers en zussen, vrienden en grootouders aanwezig; in totaal zo’n tweehonderd mensen. Tijdens de diploma-uitreiking werden vlogs vertoond die de leerlingen over Anglia hadden gemaakt.
Leerlingen zeiden onder andere over Anglia: ‘The diplomas are very important to your future, so you can easily find a job. It is also just fun to graduate. It’s also nice if I can speak English to other people around the world.’
En over Cambridge Engels: ‘I am going to America for a year to study at a high school.’

Versterkt Engels op Comenius
Versterkt Engels houdt op het Comenius College in: lessen Anglia (mavo) of Cambridge Engels (havo/vwo). Tot de herfstvakantie van het eerste jaar maken de brugklasleerlingen kennis met ‘Anglia’. Aan het eind van deze periode maken ze een toets om te bepalen op welk niveau ze het examen kunnen halen. Het examen vindt plaats in juni van leerjaar 1.
Voor Cambridge Engels volgen havo/vwo-leerlingen de gewone lessen Engels. Hun eindcijfer aan het eind van leerjaar 1 bepaalt of ze het gewenste niveau hebben. De Cambridge-lessen starten in leerjaar 2. Het examen vindt plaats aan het eind van datzelfde leerjaar.
Wie wil meedoen met Versterkt Engels en opgaat voor het examen, werkt tijdens één van de lessen Engels met een speciaal boek en oefent op de computer.
Het Comenius College begon drie jaar geleden met het aanbod van Versterkt Engels. Anglia wordt nu aangeboden op alle mavo-vestigingen van Comenius, dus in Capelle, Nieuwerkerk, Krimpen en Rotterdam.

Uitdagende extra’s
Op Comenius Nieuwerkerk is Versterkt Engels één van de uitdagende extra’s in het mavo/havo-onderwijs. Andere opties op deze vestiging van het Comenius College zijn: pre-havo en Tech+.
Comenius Nieuwerkerk is een veilige, kleine school waar persoonlijke aandacht voorop staat.
Meer informatie op www.comenius.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.