Een zonnig en geslaagde burendag in Nieuwerkerk


Burendag 2017 werd ook dit jaar weer groots gevierd in Nieuwerkerkaan den IJssel. De organisaties troffen het met het weer beter dan de activiteiten van vorig weekend.

Bewoners van het Korstmos regelden een springkussen waar veel buurtkinderen plezier aan beleefde. Op de Polderdreef werd er met de buurtbewoners druk ge tafeltennist. Rondom de Meidoorn flat waren er diverse activiteiten georganiseerd voor zowel jong als de oudere buurtbewoners. Er werden planten geplaatst, werd er gezamelijk koffie gedronken, konden kinderen worden geschminkt en was er muziek van DJ Rens.
Buurtbewoners van de Ir. Lelystraat knapte de speeltuin in hun straat op onder het genot van een heerlijk zonnetje en een aangename temperatuur. Raadsleden van het CDA Zuidplas bezochten de diverse activiteiten en deden enthousiast mee.

Het jaarlijks terugkerend feest dat men samen viert met buren en de buurt wordt in Nederland iedere 4e zaterdag in september georganiseerd en is een oorspronkelijk initiatief van onder andere het Oranjefonds.

(foto’s Tinet de Jong).

Nieuwe plantjes bij de Meidoornflat
Ook het speeltuintje aan de Lelystraat werd samen opgeknapt.
Springkussen aan het korstmos. Het CDA kwam een kijkje nemen

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.