SP-Zuidplas zoekt zwerfafval in uw buurt

Het voornemen van de SP afdeling Zuidplas om een opruim-actie te houden op Houd het schoon dag staat nog maar men zoekt een locatie in Zuidplas.

De afdeling wil op maandag 18 september zwerfafval op gaan ruimen in een nader te bepalen wijk. “We willen graag aan de slag in een bepaalde plek waar inwoners aangeven waar zwerfvuil is. Ik heb nog geen aanmeldingen dus dat kan betekenen dat er in Zuidplas niet veel zwerfafval is.” zegt voorzitter Serena Rodenburg. “En dat zou natuurlijk goed nieuws zijn. Toch willen wij nogmaals een oproep plaatsen.”

Wie in Zuidplas woont en een locatie weet waar het vaak een rommeltje is, word gevraagd dat aan de SP afdeling door te geven via zuidplas@sp.nl, zodat we er samen mee aan de slag kunnen. Bij uitblijven van aanmeldingen van locaties zal de afdeling zelf een berm, parkje of pleintje zoeken om hier toch werk van te maken.

Eerder in het nieuws

One Thought to “SP-Zuidplas zoekt zwerfafval in uw buurt”

  1. Een plek waar meestal veel zwervuil ligt is rond de ingang van de Hoed en in de omringende plantsoenen.
    Hangjongeren en treinreizigers gooien alles hier in de prikkelstruikjes, op het pad naar de ingang en bij de overgang van het P-terrein naar het pad.
    Het was daar lang zó erg dat er op de balie binnen een bericht stond om niet te klagen bij de doktersassistentes, maar bij de gemeente.

    Ook rondom de ingang van het zwembad en het fitnesscentrum liggen de straat en de struiken vol zwerfvuil. Ik raap daar elke week als ik ga zwemmen veel van op en gooi dat in de afvalbakken in de hal. Het is een stuk minder erg nu dan het was. Ook in de beplanting en op en langs de paden in het Bückeburgpark kan men aardig wat zwerfvuil vinden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.